Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι - Ερντογάν για τη διάσκεψη στη Γενεύη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν η συζήτηση επί των συνομιλιών της επόμενης εβδομάδας για το Κυπριακό.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν επί της σημασίας επίτευξης μίας επιτυχούς κατάληξης στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο στη Γενεύη», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου.

Επίσης, «σημείωσαν ότι πρόκειται για μία πραγματική ευκαιρία να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και να υπάρξουν εγγυήσεις σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Η βρετανική πλευρά έχει διαμηνύσει ότι αναμένει τις αποφάσεις των άλλων δύο εγγυητριών δυνάμεων πριν οριστικοποιήσει το επίπεδο εκπροσώπησής της στη διάσκεψη της Γενεύης.

Η κ. Μέι εξέφρασε εξάλλου τα συλλυπητήριά της προς τον Τούρκο Πρόεδρο για τις πολύνεκρες επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη, ενώ είπε πως προσβλέπει σε επίσκεψή της στην Τουρκία στις αρχές του τρέχοντος έτους.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο
Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου