«Τραυμάτισε» την ΑΕΛ ο Πίεχ

Με τους Πίεχ και Παπουλή ο Απόλλωνας κέρδισε το λεμεσιανό ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ. Αν και η ΑΕΛ αγωνιζόταν από το 79’ με δέκα παίκτες δεν κατάφερε να τρυπήσει την σκληροτράχηλη άμυνα των «γαλάζιων» της Λεμεσού. Με τον Πίεχ πρωταγωνιστή του αγώνα, αφού σημείωσε το πρώτο γκολ για τον Απόλλωνα και κέρδισε στο 96’ το πέναλτι που ευστόχησε ο Παπουλής, χάρισε ένα σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του. Στους 37 βαθμούς σκαρφάλωσε ο Απόλλωνας παραμένοντας στην τέταρτη θέση και η ΑΕΛ παρέμεινε στην δεύτερη θέση με 40 βαθμούς αναμένοντας τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ.
 

Ρυθμός μέχρι το γκολ του Πίεχ
 

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ντέρμπι της Λεμεσού, με καλό ρυθμό, μονομαχίες και την κάθε ομάδα να προσπαθεί να επιβάλει τον δικό της ρυθμό. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τον Απόλλωνα στο 6’ με το σουτ του Ντα Σίλβα να φεύγει σε κόρνερ μετά από την απόκρουση του Ρόμο. Η απάντηση από την ΑΕΛ έγινε στο 18’ με τον Μπλάνκο να μην καταφέρει να νικήσει τον ετοιμοπόλεμο Βάλε. Η πίεση ωστόσο των «γαλάζιων» καρποφόρησε στο 28’ με τον Πίεχ να ανοίγει το σκορ. Με ωραίο κοντρόλ με το δεξί ο Πίεχ, γύρισε και με δυνατό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Ρόμο της ΑΕΛ. Η συνέχεια βρήκε την ΑΕΛ να προσπαθεί να αντιδράσει, χωρίς να καταφέρνει να απειλήσει ιδιαίτερα.
 

Ένταση, κόκκινη και το «κερασάκι» στο τέλος
 
Συνέχισε τον καλό του ρυθμό και στο δεύτερο μέρος του αγώνα ο Απόλλωνας με τον Ρόμο της ΑΕΛ να κρατά την ομάδα του στο παιχνίδι. Χωρίς να έχει άλλη επιλογή ο τεχνικός της ΑΕΛ, Πάμπος Χριστοδούλου, έριξε τον Πίτι στο παιχνίδι που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας του. Αν και έδωσε άλλο ρυθμό στον αγώνα ο Πίτι, η ΑΕΛ δεν έφθασε στην αξιόλογη ευκαιρία. Για τον Απόλλωνα δε, ντεμπούτο έκαναν Σεμέδο και Σέρτζιο στην συνέχεια. Εκεί που ξεκίνησε να ανεβάζει ρυθμούς η ΑΕΛ, στο 78’ ήρθε η δεύτερη κίτρινη και αποβολή για τον Αιρόσα, απομένοντας με δέκα παίχτες οι «γαλαζοκίτρινοι». H ΑΕΛ ανέβασε ρυθμούς στα τελευταία λεπτά αλλά στο 96’ ο Παπουλής από την άσπρη βούλα της έκοψε την φόρα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Πίεχ μετά από ανατροπή του Ρόμο.
 

Απόλλων: Βάλε, Πέδρο, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες, Κυριάκου, Σακέτι, Μπεντόγια, Ντα Σίλβα, Παπουλής, Πίεχ
 
ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Τζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα, Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο, Γεωργιάδης, Μπλάνκο, Αρουαμπαρένα