Κορυφή από την … άσπρη βούλα

Με το «καλημέρα» του αγώνα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα με τον Τρισκόφσκι από τα έντεκα βήματα, που αποδείχθηκε και το «χρυσό» τέρμα του αγώνα. Οι «κιτρινοπράσινοι» αν και βρέθηκαν από νωρίς μπροστά στο σκορ κατάφεραν να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ και να καταφέρουν να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στην Ανόρθωση. Στην πρώτη θέση σκαρφάλωσε η ΑΕΚ με 42 βαθμούς (με αγώνα λιγότερο ο ΑΠΟΕΛ), και στην όγδοη θέση παραμένει η Ανόρθωση με 21 βαθμούς.

 


Καθάρισε το πέναλτι
 
Πριν καλά καλά «ζεσταθούν» οι ποδοσφαιριστές, με την πρώτη φάση η ΑΕΚ στο 6’ κέρδισε πέναλτι, με τον Τέτε. Αφού ανέλαβε ο Ιβάν Τρισκόφσκι την εκτέλεση από τα έντεκα βήματα, έδωσε το προβάδισμα στους «κιτρινοπράσινους». Η συνέχεια ήταν κάπως νευρική για την Ανόρθωση, μη μπορώντας να οργανώσει το παιχνίδι της. Στο 22’ ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, προχώρησε και στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή, μιας και ο Τέτε τραυματίστηκε, βάζοντας στη θέση του τον Χαραλαμπίδη. Τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι μονομαχίες ήταν αυτά που ξεχώρισαν ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι έξι κίτρινες του ημιχρόνου αιτιολογούν τη νευρικότητα που επικρατούσε.
 


Προσπάθησε η Ανόρθωση αλλά…
 
Στο δεύτερο μέρος του αγώνα η Ανόρθωση με όμορφους συνδυασμούς έγινε πιο επιθετική πλησιάζοντας στην ισοφάριση. Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ρόνι Λέβι, διαφοροποίησε μάλιστα το σύστημα των γηπεδούχων από 4-3-3 σε 4-4-2, με τον Κυριάκου να παίρνει την θέση του Πελέ. Οι αλλαγές ωστόσο του προπονητή της Ανόρθωσης, δεν καρποφόρησαν, με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να διατηρεί το υπέρ της αποτέλεσμα.
 
 


Ανόρθωση: Κόπριβετς, Καλντερόν, Σάντος, Ερέρο, Αγκιλάρ, Βίκτορ, Πελέ, Σεχού, Καρλίτος, Ίσμα, Καμπρέρα.
ΑΕΚ: Μίνιο, Γκαρίδο, Μπόλιεβιτς, Τρισκόφσκι, Τρουγιόλς, Λαμπάν, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τέτε