«Κάποτε θα γυρίσει ο αδελφός μου»

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Ώρα για Μπάλα» της Cytavision ο προσκεκλημένος στο στούντιο Γκουστάβο Μαντούκα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην συμπαίκτη του στον ΑΠΟΕΛ, Αΐλτον Αλμέιδα.
«Όταν μου πρότειναν να μιλήσω για τον Γκουστάβο, δέχτηκα αμέσως. Ήταν πολύ ιδιαίτερη η σχέση μας, είχαμε μια πολύ καλή σύνδεση, κάναμε κάτι σπουδαίο μ’ εκείνη την ομάδα της περιόδου 2011/12. Ο Γκουστάβο αξίζει όλα όσα καλά έχουν ειπωθεί γι’ αυτόν. Αν με αφήσετε, μπορώ να μιλώ γι’ αυτόν για χρόνια. Είναι σαν τον μεγάλο μου αδελφό. Του εύχομαι τα καλύτερα και θα παραμείνουμε κοντά, όπου κι αν ευρίσκεται», δήλωσε ο πάλαι ποτέ επιθετικός των «γαλαζοκιτρίνων».
Ακολούθως το λόγο πήρε ο Μαντούκα: «Με τον Αΐλτον μέναμε συχνά στο ίδιο δωμάτιο, τρώγαμε, πίναμε, γελάγαμε, κλαίγαμε, ονειρευόμασταν μαζί. Ήταν δύσκολα για όλους, όταν έφυγε ο Αΐλτον. Αυτό είναι το καλό και συνάμα το κακό του ποδοσφαίρου. Ο ένας παίκτης πάει στη μια ομάδα, ο άλλος στην άλλη και δεν ξέρεις πότε θα τον ξαναδείς. Σε ό,τι αφορά όμως τις μνήμες και τα συναισθήματα είμαστε κοντά, όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν», δήλωσε ο Μαντούκα, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως «ο Αΐλτον κάποια στιγμή θα γυρίσει στον ΑΠΟΕΛ. Πριν λίγο καιρό είχε φτάσει κοντά στην επιστροφή, είχα συμβάλλει κι εγώ από την πλευρά μου, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η μεταγραφή, αλλά ίσως να μην ήταν ή να μην είναι ακόμη η κατάλληλη στιγμή. Κάποια στιγμή όμως πιστεύω ότι θα γυρίσει».
Ερωτηθείς σχετικά με την εκτίμηση του συμπατριώτη του ο Αλμέιδα σχολίασε: «Όλοι οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ ξέρουν πως αγαπώ αυτήν την ομάδα. Τους καλώ να συνεχίσουν να τη στηρίζουν να κάνει μεγάλα πράγματα. Ο ΑΠΟΕΛ και η Κύπρος είναι μεγάλα κομμάτια στην καρδιά μου».