Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο

Πραγματοποιείται σήμερα, στις 10.00, συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για το Κυπριακό, τρεις μέρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του ίδιου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη Γενεύη, στο πλαίσιο των συνομιλιών για επανένωση της Κύπρου.
 
Χθες, Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε ενημέρωση των Μελών της Ιεράς Συνόδου, η οποία διεξήχθη σε «πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα» σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.
 
Σε δηλώσεις του ο κ. Χριστοδουλίδης τη Δευτέρα και απαντώντας σε ερώτηση αν τα πολιτικά κόμματα θα είναι κοινωνοί της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί στη Γενεύη, είπε πως δεν θα είναι μόνο κοινωνοί, αλλά εξέφρασε την ελπίδα πως μέσα από το διάλογο στο Εθνικό Συμβούλιο θα υπάρξει κατάληξη σε κοινές αποφάσεις που θα επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τον κοινό στόχο του τερματισμού της κατοχής και της επανένωσης της πατρίδας μας.
 
Σε δηλώσεις του χθες μετά από συνάντηση που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι συμφώνησαν ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας περί της διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό, με σαφή αναφορά ότι αν το επιθυμούν μπορούν να παρίστανται, καθώς και ότι θα προσκαλέσει την ΕΕ να είναι παρούσα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να αναχωρήσει για την Γενεύη την Κυριακή.

Δειτε Επισης

ΕΔΕΚ: Aκατανόητη η απόφαση για απόλυση της Ντόριας Βαρωσιώτου, αναμένουμε αιτιολόγηση της
Η Κύπρος καταγγέλλει 989 εναέριες και 45 θαλάσσιες παραβιάσεις από Τουρκία στον ΟΗΕ
Ο καθένας στον δικό του ΚΕΝΤΡ(ικ)Ο δρόμο στις Βουλευτικές αλλά με ευδιάκριτα σημεία διασταύρωσης
Ξανάρχισε το τροπάρι με τους σφετεριστές ο Τατάρ-Ξεκίνησε blame game ενόψει Νέας Υόρκης
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Συναντήθηκε με τον Ντάουτι η Ολγκίν-Πήρε διαβεβαιώσεις από Βρετανία για στήριξη των προσπαθειών της στο Κυπριακό
Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι διελεύσεις από τα οδοφράγματα το 2024-Ξεπέρασαν τα επτά εκατομμύρια
Στηρίζει Ερχιουρμάν για «πρόεδρο» ο Τσελέρ-Έλαβε πλήρη εξουσιοδότηση από το ΚΚΔ
Δυναμιτίζει το κλίμα πριν την πενταμερή o Tατάρ-Διαμαρτυρήθηκε στον Γκουτέρες για συλλήψεις σφετεριστών