Τζεντιλόνι :Ο ισλαμικός εξτρεμισμός διαδίδεται μέσω του ίντερνετ και στις φυλακές

"Ο ισλαμικός εξτρεμισμός καταφέρνει και διαδίδεται μέσω του διαδικτύου και στο εσωτερικό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα τη μελέτη και παρακολούθηση αυτού του φαινομένου.

"Η προσπάθεια πρόληψης πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στους δυο αυτούς χώρους, έστω και αν δεν υπάρχει ένα σταθερό, χαρακτηριστικό προφίλ με τα χαρακτηριστικά των ατόμων που ακολουθούν τον δρόμο του εξτρεμισμού", πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Ο Τζεντιλόνι τόνισε παράλληλα ότι στην Ιταλία το συγκεκριμένο φαινόμενο, όπως και εκείνο των λεγόμενων "ξένων μαχητών" (πολιτών δυτικών χωρών που συμμετέχουν στον τζιχάντ) είναι πιο περιορισμένο απ` ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
"Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να το υποτιμήσουμε ή να μην καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το αναλύσουμε και να το κατανοήσουμε", δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Παράλληλα η κυβέρνησή του σκοπεύει να ελέγξει πιο αυστηρά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης μέσα στα κέντρα ταυτοποίησης και απέλασης μεταναστών, σε όλη την χώρα.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η χωρητικότητα των κέντρων αυτών πρόκειται να μειωθεί δραστικά, με στόχο να μην ξεπερνά τα ογδόντα με εκατό άτομα σε κάθε δομή.

Ο στόχος της όλης πρωτοβουλίας είναι να αποφεύγονται εντάσεις και τυχόν βιαιότητες, εξαιτίας της παρουσίας μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων, αλλά και των κακών συνθηκών διαβίωσης.

Η κυβέρνηση Τζεντιλόνι σκοπεύει, τέλος, να χρησιμοποιήσει τα κέντρα αυτά μόνο για μετανάστες που μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο. Όχι, δηλαδή, για το σύνολο των αλλοδαπών που φτάνουν στην χώρα -κυρίως δια της θαλάσσιας οδού- σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Παραμένει, όμως, η βούληση απέλασης των παράτυπων μεταναστών, όπως και η προσπάθεια για πιο αποτελεσματική ένταξη όσων δικαιούνται άσυλο.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠE

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ-Ανησυχία για τις κινήσεις Λιβάνου
Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στη Σρι Λάνκα-Τα φαβορί για την προεδρία
«Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου θα τον πυροβολήσω»-Η ατάκα της Χάρις που προκάλεσε αντιδράσεις
Εκτέλεσαν θανατοποινίτη για πρώτη φορά από το 2011 στη Νότια Καρολίνα
Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή-Φόβοι για αντίποινα από Χεζμπολάχ
Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι, οι ενέργειές μας μιλούν από μόνες τους-Ανακοίνωση Νετανιάχου
Ισοπεδώνει τη Ράφα το Ισραήλ-Kοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο οι IDF
Κάμαλα Χάρις: «Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω»
Σε τρομοκρατικά κίνητρα ενδέχεται να οφείλεται η επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία
Παγκόσμια φρενίτιδα στην πρεμιέρα της κυκλοφορίας του iPhone 16-Ουρές απο ΗΠΑ μέχρι Ρωσία