«Πονοκεφαλιάζει» της ελληνικές αρχές η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα

Ανασύρθηκαν από το αρχείο προς διερεύνηση, όλες οι δικογραφίες που αφορούν τον Αρτέμη Σώρρα, κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.
 
Παράλληλα, κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, διερευνάται από την Οικονομική Αστυνομία, εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της προτροπή της οργάνωσης του κ. Σώρρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη ολοκληρώθηκε το στάδιο των καταθέσεων και της συγκέντρωσης των στοιχείων, ενώ ο φάκελος θα εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα του Τύπου που διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργούς Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το επίμαχο ζήτημα.
 
Ακόμη, έχει σχηματιστεί δεύτερη δικογραφία από Εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από το κόμμα «Ελλήνων Συνέλευσις» του κ. Σώρρα και με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα χρέη τους από τα ομόλογα, ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει.
 
Επίσης, μια άλλη, τρίτη δικογραφία, έχει σχηματιστεί και αφορά τη διανομή των εν λόγω εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από μέλη του κόμματος του κ. Σώρρας.
 
Στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη μεταβεί επιθεωρητής του Αρείου Πάγου, προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και φέρεται να αφορά τη μη αποδοχή της επίμαχης εξουσιοδότησης από υπάλληλο του Δημοσίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση που απασχόλησε την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης οδεύει προς το αρχείο, καθώς αφορά ιδιωτική διαφορά για κατάληψη οικίας που κατέληξε σε αγωγή και επιδίκαση αποζημίωσης και με τον εναγόμενο να ζητά να εισπραχθεί το ποσό από τα ομόλογα του κ. Σώρρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίμαχη προκαταρκτική έρευνα δεν στρέφεται σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου.
 
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αίτημα να μελετηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκε ο κ. Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει ο βουλευτή της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
 
Ακόμη, η κ. Δημητρίου χρέωσε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την αναίρεση υπέρ του νόμου που έχει καταθέσει ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής, επί της υπ’ αριθμ. 67650/2013 αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που αφορά τον κ. Σώρρας.

Διαβάστε εδώ παλαιότερο ρεπορτάζ του ΡΕΠΟΡΤΕΡ για τον Αρτέμη Σώρρα
  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρήθηκαν για την παύση Τυχικού στην Πάφο-«Θέλουμε πίσω τον Μητροπολίτη μας»
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο
Τρία αδελφάκια ανάμεσα στους 12 νεκρούς από τη ρωσική αεροπορική επιδρομή κατά της Ουκρανίας
Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό στη Λεμεσό-Προχώρησε σε συλλήψεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 50 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Αναχωρούν από τη Δημοκρατία 23
Πάει και το ΑΚΕΛ έξω από Προεδρικό στη διαμαρτυρία για Γάζα-Απαιτεί ακύρωσης της εκδήλωσης ΥΠΑΝ και Πρεσβείας Ισραήλ
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του ο 45χρονος Μάριος Δημητρίου (pic)
Το νομοσχέδιο για Brain Gain και τα χρέη αθλητικών σωματείων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Ο Πούτιν βρέθηκε στο επίκεντρο ουκρανικής επίθεσης με drones στο Κουρσκ ενώ πετούσε με ελικόπτερο
Πάνω από 20 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Ανάμεσά τους παιδιά, έγκυος και δημοσιογράφος