Δεν έχει οριστηκοποιηθεί η παρουσία της Τερέζα Μέι στη Γενεύη

Συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του Ελληνα Πρωθυπουργού Τσίπρα στη διάσκεψη της Γενεύης θα σημάνει κατά πάσα πιθανότητα και τη συμμετοχή της Τερέζα Μέι, εκτίμησε βρετανική κυβερνητική πηγή επιβεβαιώνοντας τη γενική αίσθηση μεταξύ διπλωματών σε Λονδίνο, Αθήνα και Λευκωσία.
 
«Εάν φτάσουμε στο επίπεδο εκπροσώπησης των άλλων δύο εγγυητριών δυνάμεων από τους αρχηγούς των κυβερνήσεών τους, τότε θα φανταζόμουν ότι και η βρετανική κυβέρνηση θα συμμετείχε με την πρωθυπουργό της», είπε στο ΚΥΠΕ η συγκεκριμένη πηγή.
 
Παρόλα αυτά, για άλλη μία φορά τονίστηκε ότι έως και το βράδυ της Πέμπτης δεν είχε ληφθεί οριστική απόφαση για το επίπεδο εκπροσώπησης του Λονδίνου στη διάσκεψη για την Κύπρο. «Τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Περιμένουμε να δούμε τι θα πράξουν οι άλλες δύο πλευρές. Σε κάθε περίπτωση η Βρετανία είναι έτοιμη να εκπροσωπηθεί στο κατάλληλο επίπεδο», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
 
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Foreign Office δεν έχει οριστικοποιηθεί η συνάντηση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.
 
Ο κ. Κοτζιάς είχε δηλώσει την Τετάρτη πως ο κ. Τζόνσον του είχε ζητήσει να δειπνήσουν στο Λονδίνο. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως η συνάντηση αυτή θα διεξαγόταν πιθανότατα το βράδυ της Κυριακής, με ενδιάμεση στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη βρετανική πρωτεύουσα κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη.
 
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν αργότερα ότι ίσως η κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών θα γίνει στη Γενεύη, μία ένδειξη του ότι όλα τα σενάρια για τη βρετανική εκπροσώπηση στη διάσκεψη είναι ανοιχτά.
 
Σύμφωνα με το Foreign Office πάντως, «ακόμα εξετάζονται οι λεπτομέρειες» της πιθανής συνάντησης Τζόνσον-Κοτζιά.
 
Εν τω μεταξύ, με νεότερη ανάρτησή του στο Twitter ο Υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας σερ Άλαν Ντάνκαν χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα με τον κ. Κοτζιά «φιλική και εποικοδομητική».
  

Δειτε Επισης

Τραβούν τέρμα το σχοινί οι Τούρκοι-Ανακοινώνει χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού το ψευδοκράτος
Συναντήθηκε με Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ενημερώθηκε για τις επαφές Ολγκίν στην Τουρκία
Συνομίλησαν για το Κυπριακό και για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Πρόεδρος και Αμπντάλλα
Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Πρόεδρος-Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας
Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο
Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης