Το ρωσικό χάκινγκ είναι «μεγάλη απειλή» για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Ρωσία συνιστά «μεγάλη απειλή» για τα συμφέροντα και τις υποδομές των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω των ιδιαίτερα ανεπτυγμένων δυνατοτήτων της για κυβερνο-επιθέσεις, κατέθεσαν σήμερα στο Κογκρέσο τρεις κορυφαίοι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
 
Η κατάθεση του συντονιστή των 17 υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ, του αρμόδιου υφυπουργού Άμυνας Μαρσέλ Λετρ και του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Μάικλ Ρότζερς έρχεται υπό τη σκιά των επίσημων καταγγελιών της κυβέρνησης Ομπάμα ότι η Μόσχα παρενέβη στοχευμένα στο προεκλογικό τοπίο των ΗΠΑ προκειμένου να υποστηρίξει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.
 
Οι τρεις αξιωματούχοι δήλωσαν ενώπιον της Επιτροπής Ένοπλων Δυνάμεων της Γερουσίας ότι οι κλοπές και διαρροές ηλεκτρονικών εγγράφων που συνδέονταν με τις αμερικανικές εκλογές θα μπορούσαν να έχουν εγκριθεί μόνο από «ανώτατους αξιωματούχους» της ρωσικής κυβέρνησης, σε μία έμμεση αναφορά στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον κύκλο του.
 
O κ. Κλάπερ δήλωσε πιο βέβαιος από ποτέ ότι η Ρωσία στόχευσε στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όμως απέφυγε να εκτιμήσει κατά πόσον οι ρωσικές ενέργειες επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν μπορούν να «μετρήσουν την επίδραση» που είχε η Μόσχα στις επιλογές των αμερικανών ψηφοφόρων.
 
Ο κ. Τραμπ έχει επανειλημμένα απορρίψει τις εικασίες ότι η Ρωσία τον βοήθησε να κερδίσει τον Λευκό Οίκο, ενώ νωρίτερα σήμερα δήλωσε «μεγάλος οπαδός» των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
 
Το πλήρες πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών για το ρωσικό χάκινγκ παραδόθηκε στον πρόεδρο Ομπάμα νωρίτερα σήμερα. Μία αποχαρακτηρισμένη έκδοση της έκθεσης αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ-Ανησυχία για τις κινήσεις Λιβάνου
Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στη Σρι Λάνκα-Τα φαβορί για την προεδρία
«Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου θα τον πυροβολήσω»-Η ατάκα της Χάρις που προκάλεσε αντιδράσεις
Εκτέλεσαν θανατοποινίτη για πρώτη φορά από το 2011 στη Νότια Καρολίνα
Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή-Φόβοι για αντίποινα από Χεζμπολάχ
Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι, οι ενέργειές μας μιλούν από μόνες τους-Ανακοίνωση Νετανιάχου
Ισοπεδώνει τη Ράφα το Ισραήλ-Kοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο οι IDF
Κάμαλα Χάρις: «Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω»
Σε τρομοκρατικά κίνητρα ενδέχεται να οφείλεται η επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία
Παγκόσμια φρενίτιδα στην πρεμιέρα της κυκλοφορίας του iPhone 16-Ουρές απο ΗΠΑ μέχρι Ρωσία