«Αληθινός τζέντλεμαν και ηγέτης!»

Στην κάμερα της εκπομπής «Ώρα για Μπάλα» ο Γιώργος Σαββίδης αναφέρθηκε στη συνύπαρξή του με τον Γκουστάβο Μαντούκα στον ΑΠΟΕΛ. «Είναι ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που ήλθε ως όνομα και δεν το δημιούργησε στην ομάδα. Βοήθησε τα μέγιστα τον ΑΠΟΕΛ να γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία του, ήταν από τους βασικούς συντελεστής των μεγάλων επιτυχιών. Είναι ένας τζέντλεμαν με όλη τη σημασία της λέξης. Ήταν άνθρωπος που έπαιρνε την ευθύνη των πράξεών του, δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από το δάχτυλό του, ήταν μπροστάρης και στα καλά και στα κακά, ένας ηγέτης μέσα στα αποδυτήρια. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην τον σεβάστηκε, να μην τον εκτίμησε, να μην άκουσε τη συμβουλή του. Ήταν ο πατέρας των ποδοσφαιριστών», τόνισε αρχικά ο τιμ μάνατζερ των πρωταθλητών.
«Θυμάμαι μια φορά είχαμε χάσει ένα παιχνίδι στα πλέι οφ και κινδυνεύαμε να χάσουμε το πρωτάθλημα. Όλοι ήταν σιωπηλοί στα αποδυτήρια και τότε εκείνος, ο πάντα ήσυχος, ξέσπασε σε φωνές και λυγμούς, ώστε να ξεσηκώσει τους πάντες να σηκώσουν κεφάλι κι ανάστημα. Στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια καταφέραμε να ανατρέψουμε τα εις βάρος μας δεδομένα και να πάρουμε τον τίτλο.
Με τον Γκουσταβνο αποκτήσαμε μια ιδιαίτερη σχέση φιλίας, θυμάμαι όλα όσα έχουμε περάσει μαζί. Όχι μόνον ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως άνθρωπος ήταν ιδιαίτερος, μπήκε στις ζωές και στις καρδιές όλων μας. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον», κατέληξε ο Σαββίδης.