Ίδιος εφιάλτης 13 χρόνια μετά!

Όταν η μοίρα έχει κέφια, γράφει ορισμένες από τις πλέον απίθανες ιστορίες. Η χθεσινή αναμέτρηση ΑΕΚ-Απόλλων συμπεριλαμβάνεται αδιαμφισβήτητα σε αυτές και ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ εξηγεί πάραυτα το γιατί.
Το θυελλώδες ξεκίνημα των «γαλάζιων» τους απέφερε τρία τέρματα στα πρώτα 24 λεπτά. Δεν ήταν η πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο που οι Λαρνακείς δέχτηκαν τόσα γκολ πριν την ανάπαυλα. Στον επαναληπτικό αγώνα των πλέι οφ στο Γιουρόπα Λιγκ η Σλόβαν Λίμπερετς είχε κλείσει το πρώτο μέρος προηγούμενη 3-0 των «κιτρινοπράσινων» (8’, 15’, 41’ Σικόρα).
Σε επίπεδο πρωταθλήματος, ωστόσο, η προηγούμενη φορά που η εστία της ΑΕΚ είχε παραβιαστεί εις τριπλούν στο πρώτο 45λεπτο χρονολογείται την περίοδο 2003/04! Κι εδώ αρχίζουν οι εκπληκτικές συμπτώσεις: θύτης ήταν και τότε ο Απόλλων, ο οποίος την είχε καταβάλλει 4-2 στο «Τσίρειο».
Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, τα τέρματα των «γαλάζιων» είχαν σημειώσει οι Πίττας (6’, 45’) και Σόσιν (37’). Τότε το σκορ του ημιχρόνου ήταν 3-2, καθώς οι Λαρνακείς είχαν πετύχει γκολ με τους Στυλιανίδη (40’ πέν.) και Ελευθερίου (44’).
Όπως και τώρα, έτσι και τότε ο σύλλογος της Λεμεσού είχε προχωρήσει σε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας μεσούσης της περιόδου. Για τον Σοφρώνη Αυγουστή το χθεσινό ήταν το τρίτο παιχνίδι του μετά την παραλαβή της σκυτάλης από τον Πέδρο Εμάνουελ, προ 13 χρόνων για τον Ρολφ Φρίνγκερ ήταν το τέταρτο παιχνίδι μετά τη διαδοχή του Ίλιε Ντουμιτρέσκου!
Αναζητώντας την τελευταία φορά που η ΑΕΚ δέχτηκε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο αγωνιζόμενη ως οικοδέσποινα στο πρωτάθλημα, οι συμπτώσεις κορυφώνονται: στις 13 Μαρτίου 2004, μια εβδομάδα πριν την προαναφερθείσα ήττα από τον Απόλλωνα, οι «κιτρινοπράσινοι» είχαν επικρατήσει στο ΓΣΖ με ανατροπή 4-3 της Ανόρθωσης, η οποία είχε κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη 3-1 (όπως χθες ο Απόλλων)! Και τα τρία τέρματα της «Κυρίας» είχαν σημειωθεί στα πρώτα 24’ (3’, 24’ Αγαθοκλέους, 6’ Γκαμπινταούρι) -όπως ακριβώς και τα χθεσινά του Απόλλωνα!!!