Τι αλλάζει για τους παίκτες του διαδικτυακού στοιχήματος στην Κύπρο

Σημαντικές αλλαγές προκύπτουν στο διαδικτυακό στοίχημα μέσω της πιο δημοφιλούς εταιρείας online στοιχηματισμού (Bet365) στην Κύπρο.
 
Οι Κύπριοι παίκτες του στοιχήματος δεν θα έχουν δικαίωμα στοιχηματισμού σε αγώνες των κυπριακών πρωταθλημάτων μέσω της Bet365, εξέλιξη που προέκυψε μετά την εξασφάλιση άδειας Κλάσης Β της εταιρείας από την Εθνική Αρχή για διαδικτυακό στοίχημα.
 
Με την αδειοδότηση της η εταιρεία, επέλεξε να αποκλείσει τους Κύπριους παίχτες από το στοίχημα σε αγώνες κυπριακών πρωταθλημάτων. Αυτό  συνέβη επειδή δεν ήθελε να συμμορφωθεί με το 3+1 που επιβάλλει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Σημειώνεται πως οποιαδήποτε στιγμή επιλέξει η εταιρεία να συμμορφωθεί με τον κανονισμό 3+1 μπορεί να το πράξει και να συμπεριλάβει ξανά τους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος.
 
Τι είναι το 3+1
Το 3+1 προβλέπει ότι κάποιος παίχτης στην Κύπρο που επιθυμεί να στοιχηματίσει σε αγώνα κυπριακής ομάδας, θα πρέπει στο ίδιο κουπόνι να τοποθετήσει και τρεις διεθνείς αγώνες. Η Bet 365 δεν επιθυμούσε να συμμορφωθεί με το εν λόγω μέτρο και επέλεξε να αφαιρέσει τους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος. 
 
Το γεγονός του αποκλεισμού των Κυπρίων από τους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος επιβεβαίωσε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline λειτουργός επικοινωνίας της Bet365. 
 
Τέλος στο κλείσιμο στοιχήματος
Πέραν του τούτου, όπως επιβεβαίωσε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, στους Κύπριους παίκτες του στοιχήματος δεν θα προτείνεται, πλέον, η επιλογή «κλείσιμο στοιχήματος», που έδινε τη δυνατότητα σε όσους στοιχημάτιζαν να σταματήσουν ανά πάσα στιγμή το στοίχημα με αντάλλαγμα προσφερόμενο ποσό που έδινε η εταιρεία.
 
Άλλες 8 εταιρείες
Σημειώνεται πως άλλες 8 εταιρείες βρίσκονται στη διαδικασία για ικανοποίηση των όρων που θέτει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, ούτως ώστε να πάρουν την άδεια και να μη προστεθούν στον μακρύ κατάλογο με τις 2463 εταιρίες που έχει ενεργοποιηθεί η φραγή τους στην Κύπρο.
 
Μεταξύ των εταιρειών που θα πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές για να πάρουν την άδεια είναι η betfair, η betonalfaonline, η meridianbet, η sproting bet, η stoiximan, η winmasters και ubet.
 
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του inbusiness για τους όρους που πρέπει να ικανοποιούν οι στοιχηματικές εταιρείες για να πάρουν την άδεια Κλάσης Β.