Ο στρατηγός Νταρμπισάιαρ γλίτωσε την παράδοση της Ομόνοιας (vids+pics)

Η Ομόνοια βρέθηκε προ εκπλήξεως και ήττας από τον Εθνικό στο ΓΣΠ για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, όμως την πατρίδα έδωσε ο πρώτος της σκόρερ Ματ Νταρμπισάιαρ ο οποίος με χατ τρικ σε ένα τετράλεπτο πέτυχε την ολική ανατροπή δίνοντας τη νίκη με 3-2 στους πράσινους.
 
Ο Εθνικός στο 67’ πήρε κεφάλι δύο τερμάτων, όμως το δεύτερο φαίνεται αφύπνισε τους πράσινους που έφεραν τα πάνω κάτω πετυχαίνοντας να μπουν με το δεξί στη νέα χρονιά. Η Ομόνοια είχε και δοκάρι στο 37’.
 
Οι πράσινοι διεύρυναν το αήττητο σερί τους κόντρα στον Εθνικό στο ΓΣΠ αφού έχουν να χάσουν από την περίοδο 2001-02 (από τότε μετρούν τρεις ισοπαλίες και 12 νίκες) και έφθασαν τους 31 βαθμούς, τρεις πίσω από τον τέταρτο Απόλλωνα. Ο Εθνικός παραμένει στην 10η θέση με 18 βαθμούς.
 
 

Το κεφάλι του Ζελάγια
Τα πράγματα ξεκίνησαν πολύ ευνοϊκά για τον Εθνικό, καθώς νωρίς στον αγώνα βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ήταν το 8’ όταν μετά από σέντρα του Πιντσέλι από τα αριστερά, ο Ζελάγια πρόλαβε τον Παναγή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα των πρασίνων για να γίνει το 1-0.

Εκατέρωθεν ευκαιρίες
Από εκεί και πέρα, η Ομόνοια κατά διαστήματα έδειξε διάθεση για να αντιδράσει, όμως δεν βρήκε κραυγαλέα ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στις δύο που φάνηκε απειλητική σε προσπάθεια του Χριστοφή (13’, 20’) ο Μπογκατίνοφ ήταν πανέτοιμος και έδιωξε τον κίνδυνο.
 

 
Από την άλλη, η ομάδα της Άχνας βρέθηκε με τη σειρά της μία ανάσα από δεύτερο γκολ, όπως στο 18’ με τον Παναγή να διώχνει την κεφαλιά του Ζελάγια, ενώ σε άλλες 2-3 περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές της βρέθηκαν σε θέση βολής όμως ήταν άστοχοι.
 
Δοκάρι ο Μαργκάσα
Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ομόνοιας στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 37’ όταν ο Καρλίτος μετά από ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έκανε γύρισμα προς το κέντρο της περιοχής όπου ήταν ο Μαργκάσα, ο οποίος με δυνατό σουτ βρήκε το δοκάρι.

 
Το 2-0
Η Ομόνοια δεν μπόρεσε να πιέσει αρκετά στα αρχικά στάδια του δεύτερου ημιχρόνου. Μάλιστα, ο Εθνικός πήρε κεφάλι δύο τερμάτων στο 67’, όταν μετά από αντεπίθεση ο Παναγή που βρέθηκε απέναντι σε δύο ποδοσφαιριστές, κατάφερε να αποκρούσει το πρώτο σουτ, όμως στην επαναφορά η μπάλα χτύπησε στον Σοϊλέδη και ακολούθως στον Κατσαράβα για να κυλήσει στα δίχτυα και να γίνει το 2-0.
 

Το γύρισε σε τέσσερα λεπτά
Με μία ξέφρενη αντεπίθεση η Ομόνοια σε τέσσερα λεπτά έφερε τα πάνω κάτω. Η αρχή έγινε στο 71’ με τον Νταρμπισάϊαρ με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Κλέϊτον, να χρίζεται σκόρερ και να μειώνει σε 2-1.

 
 
Δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης με νέα κεφαλιά μετά από σέντρα του Χριστοφή, έστειλε την μπάλα εκ νέου στο πλεκτό για να γίνει το 2-2. Με την ψυχολογία στο μέρος και με τον Εθνικό σε αποσύνθεση η Ομόνοια στο 75’ ευτύχησε να πετύχει και τρίτο τέρμα με τον πρώτο της σκόρερ και γενικότερα του πρωταθλήματος , Ματ Νταρμπισάιαρ, ο οποίος συμπλήρωσε χατ τρικ και έφθασε τα 15 γκολ στη φετινή σεζόν.
 

 


 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
71’, 73’, 75’ Νταρμπισάιαρ / 8’ Ζελάγια, 67’ Κατσαράβα
Κίτρινες: Νταρμπισάϊαρ/ Κρατσούνοφ, Κατσαράβα, Αράμπαλ
Συνθέσεις:
Ομόνοια (Τζ.Κάρβερ): 
Παναγή, Κωνσταντινίδης, Καρλίτος (60' Ρουσιάς), Όρσουλιτς, Βύντρα, Φλορέσκου, Μαργκάσα, Κατελάρης, Κλέιτον  (90' Φυλακτού)Ντάρμπισάιαρ, Χριστοφή (85' Κύπρου)
Εθνικός (Β.Ιβανάουσκας): Μπογκαντίνοφ, Τσικάρσκι (79' Παπαγεωργίου), Φιλίποφ, Κρατσούνοφ, Ντόβνια, Πιντσέλι, Αραμπάλ, Κιπιάνι (61' Κυπριανού), Χατζηβασίλης, Ζελάγια, Κατσαράβα