Οζγκιουργκιούν: Έχουμε και σχέδιο Β αν δεν πάει καλά η Γενεύη

Για σχέδιο Β της τουρκοκυπριακής πλευράς, αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες, έκανε λόγο ο "πρωθυπουργός" Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.
 
Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Haber Turk ο κ. Οζγιουργκιούν είπε ότι οι Τ/κ δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο. Είπε ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι έτοιμη για τις συνομιλίες της Γενεύης και πως τα εδάφη του ψευδοκράτους - κατά την έκφρασή του - δεν είναι προς διαπραγμάτευση.
 
Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών και πρόσθεσε ότι οι αποτελεσματικές και ντε φάκτο εγγυήσεις της Τουρκίας αποτελούν κόκκινη γραμμή για την πλειοψηφία των Τ/κ.
 
Είπε ακόμη ότι πολλά έχουν αλλάξει στην Κύπρο τα τελευταία 12 χρόνια μετά το Σχέδιο Ανάν και πως "κανένας δεν μπορεί να πει στον κόσμο να εγκαταλείψει τη γη του".
 
Δήλωσε ακολούθως ότι υπάρχουν και προβλήματα στα θέματα διακυβέρνησης και διαμοιρασμού των εξουσιών σε σχέση με την ισότητα και τη διζωνικότητα.
 
Υπογράμμισε τη σημασία της διζωνικότητας, των ντε φάκτο τουρκικών εγγυήσεων, της παραμονής τουρκικού στρατού και του ισότιμου καθεστώτος μεταξύ των δύο συνιστώντων κρατιδίων και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για μια συνάντηση όπως αυτή της Γενεύης και πως δεν έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα έτσι ώστε να κληθούν και οι εγγυήτριες δυνάμεις.
 
Είπε τέλος ότι το ψευδοκράτος και η Τουρκία έχουν σχέδιο Β σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τις συνομιλίες και ότι οι Τ/κ θα το αποφασίσουν αυτό μαζί με την Τουρκία.

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ