Λάβρος ο Κληρίδης κατά ΜΜΕ – «Κάποιοι χειραγωγούνται για να εργολαβούν εναντίον μου»

Τις εξελίξεις για τις έρευνες της οικονομίας, του ΣΑΛ και για τα διάφορα σκάνδαλα που βρίσκονται υπό διερεύνηση σχολίασε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης μιλώντας στην  εκπομπή του Megaone «ΒΕΤΟ», ενώ εμφανίστηκε λάβρος κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ οι οποίοι όπως ανέφερε «κάποιοι χειραγωγούνται για να εργολαβούν εναντίον μου».

Ο Κώστας Κληρίδης σε σχέση με τις έρευνες της οικονομίας ανέφερε ότι από τις μέχρι στιγμής έρευνες «δεν διαφαίνονται πολιτικά αδικήματα σε πολιτικές προσωπικότητες» ενώ σε ότι αφορά στις επικρίσεις που δέχεται για την καθυστέρηση που παρατηρείται ξεκαθάρισε ότι η ανακριτική ομάδα της αστυνομίας δεν είναι ερευνητική επιτροπή και δουλειά της είναι να αναδείξει ποιοι είναι οι υπαίτιοι και τα αίτια της. Επίσης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «κάποιοι φωνάζουν για τους δικούς τους λόγους και εκείνοι που φωνάζουν έχουν πολιτικές ευθύνες» ενώ αποκάλυψε ότι προκύπτει μεγάλη υπόθεση σε σχέση με τον συνεργατισμό.

Σε σχέση με την έντονη κριτική που δέχεται σε κάποιες περιπτώσεις, ο Κώστας Κληρίδης ανέφερε ότι η κρητική είναι καλοδεχούμενη αλλά «κάποιοι είναι πάντα έτοιμοι στη γωνιά να κατηγορήσουν και να χτυπήσουν».

Ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρθηκε σε «πόλεμο» που δέχεται από «ένα δυο δημοσιογράφους και μια δυο εφημερίδες» οι οποίοι όπως υποστήριξε «ενεργούν εργολαβικά εναντίον μου και δημιουργούν θέμα από την πέτρα» ενώ σε κάποια στιγμή μίλησε για χειραγωγήσεις είτε δημοσιογράφων, είτε επιχειρηματιών, επισημαίνοντας ότι έχει συγκεκριμένες μαρτυρίες αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει περαιτέρω πληροφορίες.   

Ερωτηθείς για τις αναφορές ότι κουκουλώνονται υποθέσεις, ο Κώστας Κληρίδης αναφέρθηκε στην αναστολή της ποινικής δίωξης του Σάββα Βέργα για τα απειλητικά μηνύματα, για την υπόθεση με τα αμπελοπούλια, για την επίμαχη φωτογραφία στη Βουλή με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου  ή σε υποθέσεις ενταλμάτων, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και ότι «είναι ανόητες κατηγορίες». Στην περίπτωση του κ. Βέργα απέρριψε τους ισχυρισμούς περί συναλλαγών και επικαλέστηκε απόφαση του ΕΔΑΔ ενώ έφερε ως παράδειγμα και τις εκατοντάδες αποφυλακίσεις προσώπων που αποφυλακίζονται για χρέη αλλά δεν δίνονται στη δημοσιότητα. Ως εκ τούτου επανέλαβε ότι κάποιοι «εργολαβικά επιτίθενται στον Γενικό Εισαγγελέα με σκοπό να τον υποσκάψουν».

Σε ότι αφορά τις έρευνες για το ΣΑΛ ανέφερε ότι εάν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα θα διαφανεί ενώ τόνισε ότι οι διαρροές σε υποθέσεις που βρίσκονται υπό εξέλιξη κάνουν ζημιά στις έρευνες,
  

Δειτε Επισης

Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα-Καταγράφηκαν 421 πωλήσεις
Το modus operandi και οι ώρες των εμπρησμών οδήγησαν στον δεσμοφύλακα-Στο κάδρο 3+12 υποθέσεις σε ένα χρόνο
Απεβίωσε κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Καταζητείται 50χρονος για κλοπή από κατοικία στη Λεμεσό (pics)
Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση για το Μάτι
Οι οργανωμένοι εμπρηστές, το οργανωμένο έγκλημα, οι οργανωμένες λαμπρατζιές και η (;) Αστυνομία
Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Λεμεσό-Επεκτάθηκε και σε παρακείμενα υποστατικά
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία (pic)
Στέλνει μήνυμα στους ηγέτες η Ολγκίν-«Να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»
Εντοπίστηκε από φρουρό του σχολείου ο δεκάχρονος για τις ζημιές στα Λιβάδια-Καταθέτει στην Αστυνομία