Τη Χάρτα του Παρισιού κατά του Καρκίνου υπέγραψε η Πρώτη Κυρία

 Τη Χάρτα του Παρισιού Κατά του Καρκίνου υπέγραψε η Άντρη Αναστασιάδη, σε εκδήλωση, τη Δευτέρα, στο Παρίσι, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας κοινής Αρχής κατά του καρκίνου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Χάρτα αποτελεί έργο του Γάλλου Καθηγητή David Khayat, του οποίου το Ίδρυμα Avec (Association pour la Vie, Espoir contre le Cancer) διοργάνωσε την εκδήλωση.

«Η Χάρτα υπογράφηκε για πρώτη φορά στις 4 Φεβρουαρίου 2000 από τον Γενικό Διευθυντή της ΟΥΝΕΣΚΟ και τον τότε Γάλλο Πρόεδρο Ζακ Σιράκ. Εκ τότε η 4η Φεβρουαρίου καθορίστηκε ως η Παγκόσμια Μέρα κατά του Καρκίνου», σημειώνεται.

Στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση, η κ. Αναστασιάδη είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η διάλεξη του Καθηγητή David Khayat τον περασμένο Οκτώβριο στην Κύπρο για την Εθνική Στρατηγική της Γαλλίας κατά του Καρκίνου παρείχε στην Κυβέρνηση και σε όλους τους εμπλεκομένους στην Κύπρο πολύτιμες πληροφορίες προς την κατεύθυνση των συνεχιζόμενων προσπαθειών για βελτίωση της θεραπείας και της έρευνας κατά του Καρκίνου, όπως επίσης και στο θέμα της ενημέρωσης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση».

Διαβεβαίωσε «για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει με μεταρρυθμίσεις στο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, καθώς και με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών στον τομέα της υγείας ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα στους καρκινοπαθείς».

Η Κυβέρνηση, είπε η κ. Αναστασιάδη, «προτίθεται να εισαγάγει εθνική πρωτοβουλία μιας κοινής Αρχής κατά του καρκίνου ώστε να διασφαλίσει τη συνεργασία και τη συντονισμένη προσπάθεια ανάμεσα σε θεσμούς και εμπειρογνώμονες τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα».

«Πρέπει να εξεύρουμε λύσεις που να είναι και ρεαλιστικές και εφικτές και κάτι τέτοιο προνοεί στοχευμένη, συστηματική και συλλογική δράση», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Άφησε υπόνοιες για παράνομες παρακολουθήσεις ο δικηγόρος της επιχειρηματία-Μαραθώνια η διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο