Στη βρετανική Βουλή το αίτημα πολιτών να ανακληθεί η επίσκεψη Τραμπ

Στις 20 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων το διαδικτυακό αίτημα των Βρετανών πολιτών να ανακληθεί η πρόσκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ για επίσημη κρατική επίσκεψη στη Βρετανία αργότερα μέσα στο έτος.  
 
Το αίτημα έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.684.000 υπογραφές εντός 72 ωρών. Κάθε αίτημα που συγκεντρώνει τουλάχιστον 100.000 υπογραφές εξετάζεται από αρμόδια επιτροπή για το κατά πόσο θα πρέπει να συζητηθεί από τους βουλευτές.  
 
Τις 100.000 υπογραφές ξεπέρασε εντός λίγων ωρών και αντίπαλο αίτημα που τάσσεται υπέρ της πραγματοποίησης της επίσημης επίσκεψης στο όνομα του σεβασμού των διαφορετικών απόψεων.
 
Σε μία άλλη εξέλιξη, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία της επανεγκατάστασης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ).
 
Ανακοίνωση της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρει ότι ο κ. Grandi υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τη θέση της Ύπατης Αρμοστείας ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης όσον αφορά στην προστασία και στην παροχή βοήθειας, καθώς και στις ευκαιρίες για επανεγκατάσταση, ανεξαρτήτως της θρησκείας, εθνικότητας ή φυλής τους.
 
Προσθέτει ότι “αυτή την εβδομάδα μόνο, πάνω από 800 πρόσφυγες επρόκειτο να ξεκινήσουν την καινούργια τους ζωή στις ΗΠΑ, αλλά τους απαγορεύθηκε να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ”.
 
Η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμά ότι 20,000 πρόσφυγες οι οποίοι ζουν κάτω από επισφαλείς συνθήκες θα μπορούσαν να έχουν επανεγκατασταθεί στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των 120 ημερών που θα ισχύει η αναστολή του προσφυγικού προγράμματος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων 15 χρόνων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “οι πρόσφυγες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με τους Αμερικανούς σχετικά με την ασφάλεια και έχουν δραπετεύσει από τον πόλεμο, τις διώξεις και την τρομοκρατία ενώ τα άτομα και οι οικογένειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης είναι τα πιο ευάλωτα - όπως άνθρωποι που χρειάζονται επείγουσα ιατρική βοήθεια, επιζώντες βασανιστηρίων, γυναίκες και κορίτσια που κινδυνεύουν”.

Δειτε Επισης

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε θα ζητήσει από την Πορτογαλία επανορθώσεις για την εποχή της αποικιοκρατίας
Φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές κατέλαβαν την είσοδο ενός κτιρίου στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης
Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ
Πώς οι γκάγκστερ των Βαλκανίων έγιναν κορυφαίοι προμηθευτές κοκαΐνης της Ευρώπης
Μπάιντεν: Δεν φιμώνουμε τους ανθρώπους αλλά πρέπει να επικρατήσει η τάξη
Σε αμόκ ο δράστης της επίθεσης με σπαθί στο Λονδίνο πριν δολοφονήσει τον 14χρονο
Το κόστος ανοικοδόμησης της Γάζας εκτιμάται μεταξύ 30 και 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Η Κίνα λέει ότι θα λάβει «απαραίτητα μέτρα» μετά τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων