«Όχι» στην έφεση του βαρυποινίτη που συνομιλούσε με τον Σέρβο εκτελεστή

Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Κακουργιοδικείου Λάρνακας υπέβαλε ο βαρυποινίτης που σχετίζεται με την πολύκροτη υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που οργάνωναν τις μαζικές δολοφονίες στην Κύπρο, δυο μήνες πριν το τετραπλό φονικό, και για τις οποίες η αστυνομία γνώριζε πολλά από την Ιντερπόλ αλλά δεν έκανε τίποτα.

Ο εν λόγω βαρυποινίτης, ήταν το πρόσωπο που συνομιλούσε με τον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών και οργάνωναν την δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, και οι συνομιλίες του ήταν καταγραμμένες, βάσει νόμου, στο σύστημα των Κεντρικών φυλακών. Ωστόσο η αστυνομία ενώ γνώριζε για τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες, αφού η Ιντερπόλ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των Σέρβων εκτελεστών, παρέμεινε σε αδράνεια.

Ωστόσο οι άκρως αποκαλυπτικές του συνομιλίες παραδόθηκαν στους ποινικούς ανακριτές που διορίστηκαν για να διερευνήσουν τα «κατορθώματα» της αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση που τίναξε στον αέρα, είτε από ανικανότητα είτε με φόντο τη διαφθορά, και οι οποίες αποκαλύπτουν μέχρι και το ποσό που θα λάμβαναν οι εκτελεστές για το συμβόλαιο θανάτου αλλά και τους συνεργούς τους.

«Όχι» στην έφεση του…

Ο βαρυποινίτης κρίθηκε ένοχος για υπόθεση ναρκωτικών και το Κακουργιοδικείο Λάρνακας του επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης από 3 έως 7 έτη.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως καταγράφονται στην απόφαση του Ανωτάτου, τον Φεβρουάριο 2013, στη Λάρνακα, συνωμότησε με άλλο ένα πρόσωπο, να εισαγάγουν την κάνναβη βάρους 3902,5 γραμμαρίων στη Δημοκρατία, το Μαυροβούνιο στην Κύπρο, κάτι που έπραξαν στις 17.02.13, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, .

Η αστυνομία αφού ειδοποιήθηκε από το Τελωνείο, την «έστησαν» στον βαρυποινίτη και τον συνεργό του, και αφού αντικατέστησαν τα ναρκωτικά με ομοιώματα περίμεναν τους παραλήπτες να παραλάβουν το εμπόρευμα. Ακολούθως τους ανέκοψαν και φόρεσαν χειροπέδες ενώ διαπιστώθηκε ότι ο βαρυποινίτης υπήρξε ο εμπνευστής του σχεδίου.

Στην έφεση του ο βαρυποινίτης, μεταξύ άλλων, έθεσε θέμα αξιοπιστίας του συνεργού του ο οποίος παραδέχθηκε και του επιβλήθηκε ποινή, ενώ παραπονέθηκε ότι υπήρξε παραβίαση των δικαιωμάτων του κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και γενικά της προδικασίας, καθώς «δεν είχε τη βοήθεια ικανού μεταφραστή, δεν είχε πρόσβαση στο σύνολο της μαρτυρίας, δεν του επεξηγήθηκαν επαρκώς τα δικαιώματα του και ιδιαίτερα οι συνέπειες που θα είχε ο χειρισμός της υπόθεσης του, χωρίς τη βοήθεια δικηγόρου».

Ωστόσο οι λόγοι έφεσης του δεν αποδέχτηκαν και ως εκ τούτου το Ανώτατο απέρριψε την έφεση στο σύνολο της.  

Δειτε Επισης

Μετά το... ξύρισμα του «Κομμωτή», καλούνται να ανακάμψουν Αστυνομία και Κεντρικές Φυλακές
Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας
Μαχαιρώματα μεταξύ νεαρών σε ανοιχτό χώρο-Τραυματίστηκε 19χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθη μετά από τέσσερις μέρες ανθρωποκυνηγητού ο «Κομμωτής»-Τον έκαψε πληροφορία πολίτη
Από τη Λευκωσία στη Λεμεσό για τον «Κομμωτή» η Αστυνομία-Πληροφορία πως θεάθηκε στην παραλιακή
Όχημα βγήκε εκτός αυτοκινητοδρόμου και κατέληξε σε δέντρο-Δύο τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Εξαφανίστηκε νεαρός από την Αγία Νάπα-Πώς περιγράφεται (pic)
Ενήμερες οι κατοχικές αρχές για τον «Κομμωτή» μέσω δικοινοτικής-Έρευνες το πρωί σε περιοχή της Λευκωσίας
Ιερόσυλοι έκλεψαν σκεύη από εκκλησία-Έκκληση ιερέα για επιστροφή τους