«Αν ο γιος μου ενεργεί αυτόβουλα θα πάω να μείνω στο Μαχαιρά»

Αν πάρω βεβαίωση από ειδική επιτροπή επιστημόνων ότι ο γιος μου συνειδητά κάνει από αυτό που κάνει, τότε θα σταματήσω την αγωγή, δήλωσε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η Μαρία Θεοδούλου, η οποία μαζί με τον σύζυγο της, καταχώρησαν αγωγή εναντίον του Μητροπολίτη Αθανάσιου, του ηγούμενου Επιφάνιου, της Μονής Μαχαιρά, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, για πράξεις και παραλείψεις τους.
 
Οι γονείς υποστηρίζουν ότι ο γιος τους εγκλωβίστηκε από τους εναγόμενους και μετατράπηκε σε ένα άβουλο όργανο στα χέρια τους, με αποτέλεσμα να παρατήσει τις σπουδές του και να ακολουθήσει τον μοναχισμό.
 
Η αντεξέταση της μητέρας από το δικηγόρο του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, Μάριο Χαρτζιώτη, συνεχίστηκε στα πλαίσια της ακρόασης της αγωγής, με την οποία ζητούνται αποζημιώσεις μέχρι και €2.000.000.
 
“Αυτοί οι άνθρωποι” είπε η μητέρα του 44χρονου σήμερα μοναχού, “κατάφεραν με παράνομες μεθόδους να διαβρώσουν όλες τις ενέργειες και αποφάσεις του γιου μου... Δεν θέλω να διασύρω το παιδί μου και δεν έχω τίποτα εναντίον του παιδιού μου. Αν αποδειχθεί επιστημονικά -και ζητώ να εξεταστεί όλη η οικογένεια από ειδικό ψυχίατρο- ότι ο γιος μου ενεργεί αυτόβουλα είμαι διατεθειμένη να σταματήσω εδώ, ακόμα να πάω να μείνω και στη Μονή Μαχαιρά”.
 
Ο δικηγόρος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου υπέβαλε στη Μαρία Θεοδούλου ότι ούτε οι αγωγές στα δικαστήρια και ούτε τα ΜΜΕ πρόκειται να κάμψουν τον πάτερ Ιουστίνο από την πορεία την οποία επέλεξε. “Αν ο ίδιος αποφασίσει να φύγει από εκεί που είναι θα φύγει και κανένας άλλος δεν θα το καταφέρει”, είπε.
 
Η μητέρα του μοναχού υποστήριξε στο δικαστήριο ότι αν ο γιος της σκεφτόταν ελεύθερα σήμερα δεν ήταν εκεί που είναι, με τον κ. Χαρτζιώτη να της υποβάλλει στη συνέχεια πως αν η ίδια αποδεχόταν τις αποφάσεις του γιου της η ζωή της θα ήταν από δω και πέρα πιο όμορφη.
 
Επίσης, ο κ. Χαρτζιώτης υπέβαλε στην ενάγουσα ότι αυτά που υποστηρίζει στη γραπτή δήλωσή της, την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο, για τον Μητροπολίτη Αθανάσιο είναι αναληθή συμπεράσματα και ψευδή προϊόντα, για έναν άνθρωπο πού ούτε καν γνωρίζει.
 
Σύμφωνα με την γραπτή δήλωση της Μαρίας Θεοδούλου “ο γέροντας με μεθοδευμένες ενέργειες αποδυνάμωσε την προσωπικότητα του Γιώργου (πάτερ Ιουστίνος) και με πλασματικές εμπειρίες καλλιέργησε δαίμονες και στη συνέχεια παρουσιάστηκε σαν μέντορας, σαν δάσκαλος, σαν άγιος, να διαλύσει μέσω της τυφλής υπακοής τους δαίμονες, που ο ίδιος έσπειρε για να πετύχει αργά και μεθοδευμένα τη διάλυση της ταυτότητας, της σκέψης και της λογικής και να επιβάλει το δικό του τρόπο σκέψης”.
 
Όπως σημειώνει η κ. Θεοδούλου “καλλιέργησε τον πανικό και στη συνέχεια άσκησε ψυχικό εξαναγκασμό του τύπου ή υπακούεις και με ακολουθείς ή μένεις στην κόλαση που βιώνεις και σε καταπίνει ο δαίμονας”.
 
Ο κ. Χαρτζιώτης υπέβαλε στην κ. Θεοδούλου ότι η ίδια ευχαριστιέται να μιλάει με αυτά τα λόγια χωρίς, ωστόσο, να αντιλαμβάνεται ότι διασύρει τόσο τον εαυτό της, όσο και το παιδί της.
 
Από την πλευρά της η κ. Θεοδούλου είπε στο δικαστήριο ότι σκοπός της δεν είναι να διασύρει το παιδί της, αλλά να τον βγάλει από τη Μονή, στην οποία είναι χωρίς τη θέληση του. Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση όπως η Εκκλησία γίνει η γέφυρα που θα ενωθεί ξανά η οικογένεια της.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη Λεμεσού είπε στην κ. Θεοδούλου ότι ο γιος της προσεύχεται καθημερινά για την ίδια, ότι στεναχωριέται με τη στάση της και ότι προσδοκεί να πάει στο Μοναστήρι με άλλες ιδέες.
 
Σε ο,τι αφορά στις ομιλίες του Μητροπολίτη Αθανάσιου που έκανε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου την περίοδο 1999 – 2002, ο κ. Χαρτζιώτης είπε ότι αφορούσαν αποκλειστικά το θεσμό του γάμου, για να υποβάλει στην ενάγουσα ότι οι ισχυρισμοί της, περί διάλυσης σοβαρού δεσμού που είχε ο γιος της με προτροπή του γέροντα, βρίσκονται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας της.
 
Η ενάγουσα υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο Μητροπολίτης Αθανάσιος άλλα λέει στις ομιλίες του και άλλα στις εξομολογήσεις. Συνέχισε λέγοντας πως η ίδια δεν απορρίπτει το μοναχισμό, ωστόσο, σημείωσε ότι εκείνοι οι άνθρωποι επικαλούνται το μοναχισμό, αλλά οι σκοποί τους είναι άλλοι.
 
“Αυτό που είδα στο γιο μου δεν ήταν πορεία προς την αγιοσύνη, αλλά πορεία προς το σκοταδισμό”, είπε.
 
Η αντεξέταση του συνηγόρου υπεράσπισης του Μητροπολίτη Αθανάσιου ολοκληρώθηκε σήμερα, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2017, στις 10:30, με την αντεξέταση της δικηγόρου του 2ου εναγομένου, του ηγούμενου Επιφανίου.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μετά το... ξύρισμα του «Κομμωτή», καλούνται να ανακάμψουν Αστυνομία και Κεντρικές Φυλακές
Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας
Μαχαιρώματα μεταξύ νεαρών σε ανοιχτό χώρο-Τραυματίστηκε 19χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθη μετά από τέσσερις μέρες ανθρωποκυνηγητού ο «Κομμωτής»-Τον έκαψε πληροφορία πολίτη
Από τη Λευκωσία στη Λεμεσό για τον «Κομμωτή» η Αστυνομία-Πληροφορία πως θεάθηκε στην παραλιακή
Όχημα βγήκε εκτός αυτοκινητοδρόμου και κατέληξε σε δέντρο-Δύο τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Εξαφανίστηκε νεαρός από την Αγία Νάπα-Πώς περιγράφεται (pic)
Ενήμερες οι κατοχικές αρχές για τον «Κομμωτή» μέσω δικοινοτικής-Έρευνες το πρωί σε περιοχή της Λευκωσίας
Ιερόσυλοι έκλεψαν σκεύη από εκκλησία-Έκκληση ιερέα για επιστροφή τους