Υπέρ των πρόωρων εκλογών εννιά κόμματα στα κατεχόμενα

Ενώ εννιά πολιτικά κόμματα στα κατεχόμενα ετοιμάζονται για πρόωρες “βουλευτικές εκλογές”, ο μικρός εταίρος της “συγκυβέρνησης”,το Δημοκρατικό Κόμμα (Δ.Κ.) δεν βλέπει να υπάρχει τέτοια ανάγκη.
 
 
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της σημερινής Ντιαλόγκ (Διάλογος), ο γγ του ΔΚ, Αφέτ Ότζιαφέρ ανέφερε στην τ/κ εφημερίδα ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε αυτή τη στιγμή ο “λαός”, είναι οι “εκλογές”. “Κατ’ εμένα, το να οδηγηθούμε σε εκλογές χωρίς προηγουμένως να υπάρξει σταθερότητα, είναι πολύ μεγάλο λάθος”. Όσον αφορά δε την κατάσταση στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), τον μεγάλο εταίρο στην εξουσία, ο “βουλευτής” του κόμματος Ερσίν Τατάρ είπε ότι σε συνεδρία της κεντρικής επιτροπής συζητήθηκε το θέμα των “πρόωρων εκλογών” και εκφράστηκαν δύο απόψεις σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής τους, ο Οκτώβριος του 2017 και ο Απρίλιος του 2018.
 
 
Στον αντίποδα, ο γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Ερντογάν Σορακίν ανέφερε ότι οι “πρόωρες εκλογές” είναι αναπόφευκτες και το κόμμα του είναι έτοιμο για αυτές, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε πως οι “πρόωρες εκλογές” ήδη έχουν καθυστερήσει.
 
 
Τη στήριξή τους στη διεξαγωγή “πρόωρων βουλευτικών εκλογών” εκφράζουν στην εφημερίδα εκπρόσωποι των κομμάτων Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), Κοινοτικής Απελευθέρωσης (ΚΚΑ), του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (ΣΔΚ), του κόμματος Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ), του κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ) και του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας (ΚΕΔ).

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Μαραθώνια δικαστική διαδικασία για βαρυποινίτη και επιχειρηματία-Εκτός κάδρου τα ναρκωτικά, «δεν επιβεβαιώθηκε η παροχή προστασίας»
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Υπό πίεση η Δικαιοσύνη... Παρενέργειες λόγω Βαρωσιώτου και ΕΔΑΔ, νομικά σφάλματα με διαφορετικό απόηχο