«Αμφιλεγόμενο» το διάταγμα Τραμπ λέει ο Τζόνσον

 «Εξαιρετικά αμφιλεγόμενη πολιτική» χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για προσωρινή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ υπηκόων επτά μουσουλμανικών χωρών.
 
Με έκτακτη δήλωσή του από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, εν μέσω επικρίσεων για την καθυστερημένη και χλιαρή αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης, ο κ Τζόνσον πρόσθεσε ότι είναι μία προσέγγιση που δε ακολουθούσε το Λονδίνο.
 
Στη συνέχεια, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις βουλευτών, επανέλαβε αυτό που είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter περί «διχαστικής και λανθασμένης» πολιτικής.
 
Υπενθύμισε, ωστόσο, τη μεγάλη σημασία της συμμαχίας της Βρετανίας με τις ΗΠΑ, αποφεύγοντας πει ότι συμμερίζεται τα αυστηρά λόγια καταδίκης του διατάγματος ακόμη και από πολιτικούς του αμερικανικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
 
«Όπου έχουμε διαφορές με την κυβέρνηση Τραμπ, δε θα διστάζουμε να τις εκφράζουμε. Επίσης, επαναλαμβάνουμε την αποφασιστικότητά μας συνεργαστούμε με την κυβέρνηση Τραμπ προς το κοινό συμφέρον των δύο χωρών», είπε ο κ. Τζόνσον.
 
Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην ίδια συνεδρίαση χαρακτήρισαν την απόφαση του Προέδρου Τραμπ «ρατσιστική και ανήθικη» ή «απάνθρωπη και εξωφρενική», καλώντας τη βρετανική κυβέρνηση να βρει το «θάρρος» να καταδικάσει το διάταγμα.
 
Ορισμένοι ζήτησαν την ακύρωση της επίσημης κρατικής επίσκεψης Τραμπ στη Βρετανία, όπως ζητούν και πάνω από 1.350.000 πολίτες με διαδικτυακό αίτημα. Ωστόσο, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι θεωρεί καλό να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.
 
Ο κ. Τζόνσον είπε επίσης ότι ναι μεν η μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ είναι υπόθεση των ΗΠΑ, αλλά το διάταγμα φάνηκε ότι ίσως θα είχε επιπτώσεις και για Βρετανούς υπηκόους με καταγωγή από τις επηρεαζόμενες χώρες.
 
Ωστόσο, σημείωσε ότι υπήρξε επικοινωνία με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και με την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο από όπου λήφθηκαν διαβεβαιώσεις ότι όλοι οι κάτοχοι βρετανικών διαβατηρίων παραμένουν ευπρόσδεκτοι στις ΗΠΑ ανεξαρτήτως της χώρας γέννησής τους ή διπλής υπηκοότητας.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat