Γάλλος ΥΠΕΞ: Κάλεσε τις ΗΠΑ να αποσύρουν τα «επικίνδυνα» μέτρα για τη μετανάστευση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πρέπει να αποσύρουν τα "επικίνδυνα" νέα μέτρα για τη μετανάστευση, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τεχεράνη.
 
Τα διατάγματα του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη) και προσφύγων έχουν προκαλέσει χάος και θύελλα αντιδράσεων.
 
"Είναι μια πολιτική που βασίζεται στην προκατάληψη. Επιθυμούμε επειγόντως διευκρινίσεις από την αμερικανική κυβέρνηση", δήλωσε ο Ερό στους δημοσιογράφους. "Αυτό το μέτρο είναι ανησυχητικό και επικίνδυνο", πρόσθεσε. "Δεν έχει να κάνει σε τίποτε με τη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία. Πιστεύω ότι είναι κοινή λογική" η ακύρωση αυτού του μέτρου, δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, χαρακτηρίζοντας το διάταγμα "απαράδεκτο και τιμωρητικό και τους ανθρώπους που επηρεάζονται από αυτό".
 
Σε ομιλία του προς τα μέλη μιας κοινότητας απόδημων Γάλλων στην Τεχεράνη, ο Ερό επεσήμανε πως οι διακρίσεις δεν είναι η απάντηση στην τρομοκρατία. "Η υποδοχή προσφύγων αποτελεί καθήκον και ζήτημα αλληλεγγύης", τόνισε. "Η τρομοκρατία δεν έχει εθνικότητα και οι προκαταλήψεις δεν αποτελούν απάντηση", πρόσθεσε.
 
'Οπως ανακοίνωσε παράλληλα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, το Παρίσι θα διπλασιάσει τον αριθμό χορηγήσεων βίζας σε Ιρανούς υπηκόους το 2017, σε μια απόφαση που λαμβάνεται εν μέρει ως αντίδραση στο διάταγμα του Αμερικανού Προέδρου.
 
Αιτία για το μέτρο διπλασιασμού του αριθμού χορηγήσεων βίζας για Ιρανούς υπηκόους είναι παράλληλα η επιδίωξη του Παρισιού να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις με την Τεχεράνη, έπειτα από την άρση των κυρώσεων προς το Ιράν μετά την επίτευξη της πυρηνικής συμφωνίας το 2015.
 
Η Γαλλία προχώρησε στην έκδοση περίπου 40.000 θεωρήσεων διαβατηρίων σε Ιρανούς το 2016, σύμφωνα με μια γαλλική διπλωματική πηγή, που πρόσθεσε πως οι βίζες θα είναι τουριστικές, εκπαιδευτικές και εργασίας.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Προετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της η Κένυα
Ζαχάροβα: Η Δύση διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία
Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς-«Απαντήστε σε μια εβδομάδα στην πρόταση εκεχειρίας ή εισβάλουμε στη Ράφα»
Νέες απειλές των Χούθι-Θα στοχεύουν όσα πλοία πάνε στο Ισραήλ και είναι στην εμβέλεια των όπλων τους
Τουλάχιστον 15 νεκροί σε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις του ISIS κατά στρατιωτικών θέσεων στη Συρία