Επίθεση τζιχαντιστών σε αστυνομικά τμήματα στο Ιράκ

Ένοπλοι τζιχαντιστές ζωσμένοι με εκρηκτικά επιτέθηκαν χθες σε αστυνομικά τμήματα στη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης, κι ακολούθησαν ανταλλαγές πυρών με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, όπως δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις ιρακινές αρχές. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας, από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά αστυνομικοί.
 
Διαπράχθηκε «μια επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος της Μουταουακίλ και οι ιρακινές δυνάμεις περικύκλωσαν» τους δράστες, δήλωσε ο Σαάντ Μάαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, σε δημοσιογράφους. Ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και τους δράστες, που παρέμεναν οχυρωμένοι μέσα στο ένα αστυνομικό τμήμα, συνεχίζονταν και το βράδυ, σύμφωνα με τον ίδιο. Όμως ένας αστυνομικός διαβεβαίωσε ότι πέντε δράστες σκοτώθηκαν και ότι αναπτύχθηκαν ενισχύσεις στη Σαμάρα, 110 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, διαμέσου του πρακτορείου προπαγάνδας του, του Άμακ.
 
Εξάλλου χθες το πρωί η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχτιστον 60 ανθρώπους. Η επίθεση στη Σαμάρα σημειώθηκε μερικές ώρες μετά την επίσκεψη που έκανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Ιράκ κυρίως για να συζητήσει σχετικά με την αντιμετώπιση του ΙΚ.
 
Οι ιρακινές δυνάμεις άρχισαν πριν από δυόμισι μήνες την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το ΙΚ, με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού, στον οποίο συμμετέχει και η Γαλλία. Μετά την έναρξη αυτής της επιχείρησης την 17η Οκτωβρίου το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη μιας σειράς τρομοκρατικών ενεργειών στο Ιράκ, ανάμεσά τους μια παρόμοια επίθεση στη Σαμάρα την 28η Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της οποίας τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πέντε καμικάζι.
 

Δειτε Επισης

Πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα κοστίσει στο Κίεβο για να ανοικοδομηθεί από τον πόλεμο
Ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα αλλά υπό προϋποθέσεις
Ούρσουλά για την απόρριψη μομφής: H ΕΕ χρειάζεται δύναμη, όραμα και ικανότητα δράσης
Ο Πούτιν αναβιώνει τα Γκούλαγκ-Η Δούμα υπερψήφισε την επαναλειτουργία τους υπό την FSB
Δεν επιτεύχθηκε πρόοδος για μια ειρηνευτική συμφωνία Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία
Ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους MH17 η Αυστραλία
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Οργή στη Βρετανία για τον Μακρον-Τον κατηγορούν για ασέβεια επειδή περπάτησε μπροστά από τον Κάρολο
Nέες ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές του Κιέβου-Τραυματίστηκαν πολίτες, έτρεχαν στα καταφύγια
Η Λιβύη μετά τον Καντάφ-Η πτώση, ο εμφύλιος, η διχοτόμηση και ο Χαφτάρ