«Κρύφτηκα στην καμπίνα του dj... άλλαζε τους γεμιστήρες κι εγώ ένιωθα την ανάσα του»

Με την οικογένειά του πριν δύο μήνες είχε έρθει στην Τουρκία ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Ρέινα Τούρκος Ουγούρος, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και διέμενε στην Κόνια της Κεντρικής Τουρκίας. Επισήμως δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το όνομά του, ωστόσο έχει διαρρεύσει στον Τύπο.
 
Οι τουρκικές εφημερίδες αποκαλύπτουν σήμερα ότι ο δράστης πήρε μαζί του στην Τουρκία και τη γυναίκα και δύο παιδιά του για να μην προκαλέσει υποψίες. Η αστυνομία έχει συλλάβει και την οικογένειά του καθώς και άλλα άτομα του περιβάλλοντος του. Οι συλλήψεις έχουν φτάσει στις 12, ωστόσο ο ίδιος ο δράστης καταζητείται ακόμη παρά τις επιχειρήσεις που έκανε χθες το βράδυ η αστυνομία σε διάφορες διευθύνσεις στην περιοχή Ζειτίνμπουρνου από όπου ο τρομοκράτης είχε ξεκινήσει με ταξί και πήγε στο Ρέινα.
 
Η αστυνομία έκανε έφοδο σε οκτώ διαμερίσματα. Οι συλληφθέντες είναι από το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Από Ζειτίνπουρμου σταμάτησε στις 23.58 ώρα Τουρκίας το πρώτο ταξί που περνούσε. Στις 1.15 κατέβηκε κάπου κοντά στο Ρέινα και περπάτησε για τρία λεπτά μέχρι το νυχτερινό κέντρο. Κατά την επίθεση χρησιμοποίησε 6 γεμιστήρες, ενώ για να μην χάνει χρόνο ένωσε τους γεμιστήρες ανά δύο με ταινία. Χρησιμοποίησε Καλασνίκοφ ΑΚ 47 και σφαίρες από ατσάλι, οι οποίες χρησιμοποιούνται για να διαπεράσουν τεθωρακισμένο υλικό. Οι σφαίρες έβγαιναν από ένα θύμα έμπαιναν σε άλλο. Ο δράστης χρησιμοποιούσε στρατιωτικό υλικό και κάθε φορά που τελείωνε ο γεμιστήρας έριχνε κάτι στο πάτωμα που φώτιζε το χώρο για να βλέπει.
 
Η αστυνομία βρήκε και τον ταξιτζή τον οποίο σταμάτησε ο δράστης μετά την επίθεση για να τον μεταφέρει αλλά τελικά τον κατέβασε γιατί δεν είχε λεφτά μαζί του. Ο δράστης είχε ξεχάσει τα χρήματά του, συνολικά 500 τουρκικές λίρες, στο σακάκι που έβγαλε στο Ρέινα μετά την επίθεση. Σύμφωνα με τον ταξιτζή ο δράστης μιλούσε σπασμένα τουρκικά και του ζήτησε να πάρει ένα αριθμό τηλέφωνο με τον οποίο μίλησε για λίγο. Η αστυνομία άρχισε να ερευνά τον αριθμό που πήρε ο δράστης.
 
Στο μεταξύ η Χουριέτ δημοσιεύει μαρτυρία του DJ του Ρέινα, Τζαν Σαβάς ο οποίος είπε πως όταν άκουσαν τον πρώτο πυροβολισμό νόμισαν ότι ήταν άδειος και πως κάποιοι κάνουν πλάκα. “Μετά άρχισε να γαζώνει μέσα, κρυφτήκαμε στην καμπίνα του Ντι Τζέι. Μετά που τέλειωσε το γάζωμα ακούστηκαν μονοί πυροβολισμοί. Χτυπούσε εκείνους που ήταν στο πάτωμα. Ήρθε μέχρι την καμπίνα του Ντι Τζέι. Αισθανόμουν την αναπνοή του, τα βήματά του. Μέτρησα τέσσερις γεμιστήρες. Έλεγα Θεέ μου να είναι ο τελευταίος. Οι πυροβολισμοί δεν σταμάτησαν, χτυπούσε από το ίδιο όπλο. Άλλος δράστης δεν υπήρχε, ήταν ένας.” Σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, δεν πέρασε ένα λεπτό και άλλαξε τα ρούχα του, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “Εκείνη την ώρα ακούστηκαν φωνές κάποιων που ζητούσαν βοήθεια . Φοβηθήκαμε πολύ. Άκουσα τρεις φορές στα αραβικά 'Αλλαχούεκμπέρ'. Είμαι σίγουρος ότι η προφορά ήταν αραβικά. Πέντε δέκα λεπτά μετά ήρθε η αστυνομία και φώναζαν ‘παραδοθείτε’. Δεν απαντήσαμε. Άκουσα 2-3 σφαίρες, 15 λεπτά μετά ακούσαμε φωνές 'Ξαπλώστε στο πάτωμα'. Ήταν στους τραυματίες. Εμείς φωνάζαμε ‘βοήθεια’. Ήρθαν οι ειδικές δυνάμεις. Οι άνθρωποι είχαν τρέξει και έφυγαν, κρύφτηκαν παντού. Μετά μας είπαν να πεταχτούμε πάνω από την καμπίνα ντι τζέι. Κατάφερα να βγω μετά από 45 λεπτά”, ανέφερε ο DJ.
 
Όπως είπε κατά την είσοδό του ιδίου στο Ρέινα η αστυνομία του έκανε τρεις φορές έλεγχο. “Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπήκε μέσα ο δράστης με τέτοια ασφάλεια. Δεν το χωράει το μυαλό μου”, ανέφερε. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι και ένας δισεκατομμυριούχος από την Ιορδανία ιρακινής καταγωγής, ο Μουχάμεντ ελ Σαρράφ. Ήταν από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της Ιορδανίας και είχε επενδύσεις στο Ιράκ και 11 επιχειρήσεις στην Ιορδανία.

Δειτε Επισης

Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο στο GSI εξήγγειλε ο ΠτΔ
Έκρηξη κροτίδας έξω από γκαράζ κατοικίας 48χρονου-Καταζητείται ένας 57χρονος
Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ-Ανησυχία για τις κινήσεις Λιβάνου
Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στη Σρι Λάνκα-Τα φαβορί για την προεδρία
«Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου θα τον πυροβολήσω»-Η ατάκα της Χάρις που προκάλεσε αντιδράσεις
Εκτέλεσαν θανατοποινίτη για πρώτη φορά από το 2011 στη Νότια Καρολίνα
Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή-Φόβοι για αντίποινα από Χεζμπολάχ
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»