Πελέ όνομα και πράμα (vid)

Ιδανικά άρχισε το 2017 η Ανόρθωση που πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη για δεύτερη φορά φέτος (είχε κερδίσει Αναγέννηση και Δόξα στην 9η και 10η αγωνιστική) επικρατώντας 2-0 της ΑΕΖ στο Παφιακό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πελέ στο 5’ και τέρμα του Καλό στο 70΄.
 
Ο Πορτογάλος μέσος που αγωνίστηκε σε νέο ρόλο στο 4-1-4-1 του Ρόνι Λέβι (δίπλα στον Σιβού και λίγο πιο μπροστά από τον Ζοάο Βίκτορ που ήταν ο μοναδικός ανασταλτικός μέσος) ήταν ο κορυφαίος της «Κυρίας» και πέραν του γκολ ήταν ο δημιουργός άλλων τριών ευκαιριών που δημιούργησε η ομάδα της Αμμοχώστου.
 

 
Με την πέμπτη φετινή της νίκη η Ανόρθωση έφτασε τους 21 βαθμούς και ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΖ παρέμεινε 13η με 9 βαθμούς.
Αφεντικό από νωρίς
Η Ανόρθωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε την κατοχή της μπάλας και απείλησε μόλις στο 2’ με το σουτ του Πελέ από το ύψους της μεγάλης περιοχής να περνά μόλις άουτ. Στο 5’ η «Κυρία» άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πελέ, ο οποίος με συρτό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΖ, Σοφρωνίου.
 
Στο 17’ ο Πελέ παραλίγο να πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΖ απέκρουσε λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή τέρματος.
 
Στο 25’ ο Πορτογάλος προσπάθησε ανεπιτυχώς να νικήσει τον Σοφρωνίου για δεύτερη φορά με εκτέλεση φάουλ. Το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΖ προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και απείλησε δύο φορές με τους Ντο Σάντος στο 28’ και Σάσι στο 34’.
Ακυρώθηκαν δύο γκολ
Η Ανόρθωση σκόραρε άλλα δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο με τους Καλό στο 35’ και Γκονσάλβες στο 42’, εντούτοις ακυρώθηκαν, σωστά, ως οφσάντ.
 
Το «σκότωσε» ο Καλό
Καλύτερη και στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση είχε τον έλεγχο του αγώνα και αφού στο 65’ ο Σοφρωνίου απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Καμπρέρα, πέντε λεπτά αργότερα ο Καλό εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Κύπρου πορτιέρε και με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ΑΕΖ, γράφοντας το 2-0. 
  
ΑΕΖ: Σοφρωνίου, Κατσής, Οζίας, Βιγιαφάνε, Σάσι, Κυριάκου (62΄ Ανδρέου), Στυλιανού, Σεμέδο, Φελισιέν, Μαμμίδης (87΄ Παρασκευά), Ντο Σάντος (78΄ Σκόπλιακ).
Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Κόπριβετς, Αγιλάρ, Ερέρο, Καλδερόν, Σάντος, Βίκτορ, Πελέ, Σιβού (73′ Οικονομίδης), Γκονσάλβες, Καρλίτος, Καμπρέρα (79′ Κολούγκα, 88′ Κυριάκου).