Πήγε η «ψυχή του στην Κούλουρη», αλλά ανέβηκε κορυφή (vid)

Αν και για κάποιο διάστημα αγχώθηκε, όταν η Αναγέννηση έκανε το 0-3 σε 2-3 σε δύο λεπτά, εντούτοις ο ΑΠΟΕΛ τελικά κέρδισε 4-2, μπήκε με το δεξί στη νέα χρονιά και μάλιστα έπιασε θέση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι κερδίζοντας την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα έφθασαν τους 40 βαθμούς και αυτή τη στιγμή φιγουράρει μόνος στην κορυφή.
 

Η ΑΕΛ, που έχει 37 βαθμούς, αγωνίζεται αύριο (04./01) με την Καρμιώτισσα, ενώ η ΑΕΚ χάνει από τον Απόλλωνα (μπείτε ΕΔΩ για να δείτε την εξέλιξη του αγώνα.
 
 
Εύκολα στο 3-0
Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυναμικά στον αγώνα και μέχρι το 10’ είχε δύο δοκάρια, ενώ βρέθηκε και μπροστά στο σκορ. Στο 8’ ο Σωτηρίου βρήκε το δοκάρι με κεφαλιά, ενώ στο επόμενο λεπτό την ίδια τύχη είχε το σουτ του Αλωνεύτη.
 
Ο τελευταίος στο 10’, μετά από μπαλιά του Ντε Καμάργκο, βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρε των γηπεδούχων και το πλασέ του κτύπησε στον Μάστρου με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.

 
Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 17’ μετά από κόρνερ ο Ντε Καμάργκο πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βινίσιους από κοντά διπλασίασε τα τέρματα των γαλαζοκίτρινων.
 
Ο ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε και στα αρχικά στάδια του δεύτερου ημιχρόνου φάνηκε να «καθαρίσει» τον αγώνα όταν στο 60’ μετά από κόρνερ ο Καρλάο πήρε την κεφαλιά, ο Μάστρου απέκρουσε ασταθώς και ο Βινίσιους με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 3-0.
 
Ξαφνικά στο 3-2
Εκεί που φάνηκε ότι ο ΑΠΟΕΛ θα τερμάτισε με υγιεινό περίπατο το σημερινό παιχνίδι, ξαφνικά μετά το 70’ το παιχνίδι απέκτησε ξανά ενδιαφέρον, μιας και μετά από λάθος του Μοράις ο Γουέσλεμ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα για να γίνει το 3-1.
 
Ένα λεπτό αργότερα ο Γουέσλεμ έστειλε συστημένη μπαλιά στον Μπριτζίτο και με κεφαλιά μείωσε περισσότερο, κάνοντας 3-2.
 

 
Τίτλοι τέλους
Η προσωρινή ψυχρολουσία για τον ΑΠΟΕΛ ξεπεράστηκε στο 73’ με τον Γιαννιώτα να χρίζεται σκόρερ γράφοντας το τελικό 4-2.
 

 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
70’ Γουέσλεμ, 71’ Μπριτζίτο / 10’ Πιέρος, 17’, 60’ Βινίσιους, 73’ Γιαννιώτας
Κίτρινες: Ευθυμίου 
Συνθέσεις:
Αναγέννηση:
Μάστρου, Αναστασίου, Ντιαλό, Ευθυμίου, Φωτίου, Θεράπωντος (90΄ Σλόουε), Γ. Χριστοδούλου, Βλασόπουλος (59΄ Φουρτάδο), Νατσιόπουλος (86΄ Κάλεζιτς), Μπριτζίτο, Γουέσλεμ 
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Ιωάννου, Καρλάο, Αστίθ, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (69΄ Γιαννιώτας), Αλωνεύτης (80΄ Μπερτόλιο), Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου (62΄ Παπαφώτης)