Τι προνοεί ο κανονισμός για το γκολ του Tριτσκόφσκι (vid)

Ξεσηκωμό προκάλεσε η απόφαση του Χρήστου Νικολαΐδη να μετρήσει το τέρμα της ΑΕΚ, με την πλευρά του Απόλλωνα να διαμαρτύρεται έντονα για οφσάιντ.
 
Ο διαιτητής της αναμέτρησης προφανώς έκρινε ότι μετά την πάσα του Εγγλέζου προς τον Τριτσκόφσκι η μπάλα εξοστρακίστηκε από τον Σακέτι που έκανε κίνηση για να παίξει την μπάλα, η οποία έφτασε στον Σκοπιανό που με ανάποδο ψαλίδι την έστειλε στα δίκτυα.
 
Άποψη του ΡΕΠΟΡΤΕΡ είναι πως το τέρμα κακώς μέτρησε, καθώς στη συγκεκριμένη φάση ο Σακέτι έκανε σκόπιμη αμυντική επέμβαση, από την οποία η μπάλα έφτασε στον Τριτσκόφσκι, ο οποίος απέκτησε πλεονέκτημα. 
 
 
 
Ο κανονισμός αναφέρει:
«Επηρεάζει το παιχνίδι» σημαίνει το να παίξει ή, να ακουμπήσει την μπάλα που έγινε πάσα ή, αγγίχθηκε από έναν συμπαίκτη του.
* «παρεμβολή στον αντίπαλο» σημαίνει ένας παίκτης να εμποδίζει έναν αντίπαλο από το να παίξει ή, να έρθει σε θέση να παίξει την μπάλα, ξεκάθαρα εμποδίζοντάς την οπτική του γραμμή ή, διεκδικώντας του την μπάλα, μαρκάροντάς τον.
 
* «παίρνει πλεονέκτημα ευρισκόμενος σε αυτή τη θέση» σημαίνει ένας παίκτης να παίξει την μπάλα: (i) κατά την επιστροφή ή, εξοστρακισμό της προς αυτόν από το δοκάρι ή, από αντίπαλο, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. (ii) όταν αυτή επιστρέφει προς αυτόν ή, εξοστρακίζεται προς αυτόν ή, παίζεται προς αυτόν από σκόπιμη αμυντική επέμβαση αντίπαλου, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.
 
Ένας παίκτης σε θέση οφσάιντ που δέχεται την μπάλα από αντίπαλο, ο οποίος σκόπιμα παίζει την μπάλα (εκτός από μια σκόπιμη αμυντική επέμβαση), δεν θεωρείται ότι έχει κερδίσει πλεονέκτημα».
 
Δείτε τη φάση στο 3:05 του βίντεο: