«Έκλεισε» το σπίτι της ΑΕΚ και βλέπει τίτλο ο Απόλλωνας (vid)

Καταιγιστικός ο Απόλλωνας υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη ήττα της στην «ΑΕΚ Αρένα», κερδίζοντας 3-1, έριξαν τους Λαρνακείς από την κορυφή της βαθμολογίας, έφτασα τους 34 βαθμούς και μείωσαν την απόσταση από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ (κέρδισε 4-2 την Αναγέννηση και έφτασε τους 40, ενώ η ΑΕΛ παίζει την Τετάρτη με την Καρμιώτισσα) στους έξι βαθμούς.  Δεύτερη με 39 βαθμούς η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

 
Πάρτι στην «Αρένα» 
Ο Απόλλωνας έδειξε τα «δόντια» του από νωρίς και έδειξε ότι πήγε στη Λάρνακα για να κερδίσει το ντέρμπι. Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού ήταν εντυπωσιακοί και κατάφεραν να προηγηθούν 3-0 στο 22’. 
 
Ο Παπουλής με κεφαλιά στο 5’ μετά από εκτέλεση φάουλ, πέτυχε το 11ο φετινό του τέρμα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού. 
 
Στο 14΄ο Μπεντόγια εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Καταλά έκλεψε την μπάλα και έβγαλε σε θέση βολής τον Μάγκλιτσα, ο οποίος νίκησε τον Μίνιο για το 2-0. 
 
Η ΑΕΚ τα είχε χαμένα, ο Απόλλωνας συνέχισε την πίεση, η οποία απέφερε καρπούς στο 22΄με τον Άλεξ ντα Σίλβα να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μάγκλιτσα σε τράβηγμα του Ορτιθ εντός περιοχής. 
 
Στο 27’ η ΑΕΚ μείωσε σε 3-1 με τον Ιβάν Τριτσκόφσκι, ο οποίος σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι. Μια φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Απόλλωνα, οι ποδοσφαιριστές του οποίου ζήτησαν οφσάιντ στον Σκοπιανό επιθετικό ο οποίος ήταν εκτεθειμένος αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έκρινε (μετά από ολιγόλεπτη διαβούλευση με το βοηθό) ότι η μπάλα κατέληξε σε αυτόν μετά από προσπάθεια του Σακέτι και όχι  εξοστρακισμό. 
 
ΑΕΚ: Μίνιο, Καταλά, Μοϊσόφ, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Λαμπάν (26' Άλβες), Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Εγγλέζου (61' Χαραλαμπίδης), Ακοράν, Τρισκόφσκι.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Ζοάο Πέδρο, Γκόμες, Σακέτι, Κυριάκου, Ντα Σίλβα (85' Ρέινολντς), Μπεντόγια (66' Σαρδινέρο), Παπουλής, Μαγκλίτσα (77' Πίεχ).