Άτρωτος ΑΠΟΕΛ παρά τις απουσίες και τις δυσκολίες (vid)

Ούτε οι απουσίες βασικών παικτών, ούτε οι δεδομένες δυσκολίες που θα συναντούσε σε μια δύσκολη έδρα όπως το «Δασάκι», όπου ο Εθνικός ήταν αήττητος από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά ούτε και το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ με τέρμα του Χατζηβασίλη (13’) ήταν αρκετά ν’ ανακόψουν την πορεία του ΑΠΟΕΛ.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν πανικοβλήθηκαν, αντέδρασαν άμεσα ισοφαρίζοντας, αρχικά, με τον Ιγκόρ ντε Καμάργκο στο 23’ και στο 39’ κατάφεραν σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Εθνικιού μετά από εκτέλεση φάουλ να πάρουν προβάδισμα 2-1 με τον Αστίθ.
Ο Γιαννιώτας στο 78’ πέτυχε τρίτο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ (έπειτα από δεύτερη ασίστ του Αλωνεύτη), ενώ στο 79’ οι «γαλαζοκίτρινοι» έχασαν και πέναλτι με τον Μπερτόλιο.
 
Ο Εθνικός μείωσε σε νεκρό χρόνο στο 90+4 με πέναλτι του Πιντσέλι και ενώ ο διαιτητής Χρίστος Νικολαΐδης υπέδειξε στους ποδοσφαιριστές ότι η εκτέλεση της εσχάτης των ποινών θα ήταν η τελευταία φάση του αγώνα.
 
Ήταν η 12η συνεχόμενη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Εθνικού στο πρωτάθλημα με την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν να φτάνει στους 52 βαθμούς και να ετοιμάζεται για το ντέρμπι κορυφής της 22ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ.
Ο Εθνικός δέχθηκε την Τρίτη φετινή εντός έδρας ήττα του και παρέμεινε 7ος με 27 βαθμούς. Ήταν μόλις η πρώτη φορά στο πρωτάθλημα που ο ΑΠΟΕΛ καταφέρνει να πάρει τη νίκη σε παιχνίδι που μένει πίσω στο σκορ!
 
Στις προηγούμενες τρεις φορές που οι πρωταθλητές έμειναν πίσω στο σκορ αναδείχθηκαν δύο φορές ισόπαλοι και ηττήθηκαν μια φορά. 
ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκατίνοφ, Κυπριανού, Στόιτεσφ, Κρατσούνοφ, Φιλίποφ, Πιντσέλι, Ενέσκου, Κιπιάνι, Χατζηβασίλης, Ζελάγια, Ιλουρίτζε (59΄ Παπαγεωργίου)
 
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αρτυματάς, Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Γιαννιώτας (90΄+2 Παπαφώτης), Αλώνεύτης (85΄  Λάγο), Εφραίμ (70΄ Μπερτόλιο), Ντε Καμάργκο
 
 

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ