«Αλλάζει χέρια» το λιμάνι Λεμεσού

Με βάση την εφαρμογή της συμφωνίας για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του λιμανιού της Λεμεσού, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (29 Ιανουαρίου),  αναλαμβάνουν οι ανάδοχοι των εταιρειών  την διαχείριση στους πιο νευραλγικούς τομείς του λιμένα.

Συγκεκριμένα  τρεις ιδιωτικές εταιρείες, δηλαδή η Eurogate Container Terminal Limassol Limited, αναλαμβάνει  τη διαχείριση του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, η DP World Limassol Limited τη διαχείριση του τερματικού σταθμού γενικού εμπορίου και επιβατικού, ενώ την ευθύνη για τις θαλάσσιες υπηρεσίες έχει η P&O Maritime Cyprus Ltd.

Ήδη σε μια μεταβατική περίοδο αρκετών μηνών έχουν προετοιμαστεί οι εταιρείες  για την είσοδό τους στο λιμάνι, όπως κι από πλευράς τους έγινε η εκπαίδευση των χρηστών υπό το νέο καθεστώς. Παρά την καλή  προετοιμασία, όπως εκτιμάται, αναμένεται πως θα απαιτηθεί κι ένα μεγάλο διάστημα μετά την παράδοση για την προσαρμογή όλων των εμπλεκόμενων στις νέες συνθήκες λειτουργίας του λιμανιού.

Ήδη εμπλεκόμενοι φορείς, όπως ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων κι ο Σύνδεσμος Εκτελωνιστών εκφράζουν ανησυχίες για την ετοιμότητα των αναδόχων να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται εμπρός τους , αλλά άσκησαν έντονη κριτική και προβληματισμό και για τη νέα τιμολογιακή πολιτική.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του λιμανιού, Παναγιώτης Αγαθοκλέους, ανέφερε πως «μια νέα εποχή ξεκινά για την ΑΛΚ και το λιμάνι Λεμεσού, μετά από μια μακρόχρονη προσφορά στην οικονομία του τόπου», προσθέτοντας πως  η Αρχή Λιμένων δεν αποχωρεί, αλλά  «παραμείνουμε ως εποπτική αρχή για να ελέγχει  τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες που θα παρέχουν οι ιδιώτες».       

Από την περασμένη Πέμπτη άρχισε και συνεχίζεται η καταγραφή φορτίων και περιουσιακών στοιχείων ώστε να γίνει με επιτυχία, απόψε τα μεσάνυχτα η παράδοση στους νέους διαχειριστές. Το λιμάνι Λεμεσού παραμένει  κλειστό σήμερα Σάββατο αλλά  και αύριο Κυριακή για διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων και ολοκλήρωση του προγραμματισμού των συστημάτων των αναδόχων, ώστε από τη Δευτέρα το πρωί το λιμάνι να λειτουργήσει απρόσκοπτα.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 18,5 εκατ. ευρώ του Τζόκερ
Διαμαρτυρία για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία στη Λευκωσία
Στο Υπουργικό σχέδιο διαμονής και φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων-Προνοεί αύξηση 1,5 τοις εκατό
Τελέστηκε η κηδεία του αγνοούμενου Ανδρέα Κκολού-«Γιατί οι αθάνατοι δεν φεύγουν πάντα ζουν»
Ύψιστη προτεραιότητα για την Υπ. Παιδείας η ανάπτυξη παιδιών-«Επιδιώκουμε ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς εμπόδια»
Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Κυριακή-Επιστρέφει το φθινόπωρο από Δευτέρας
Φωνές από ΠΑΣΥΔΥ για τη Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων-«Με τι προσωπικό θα ανοίξει η μονάδα;»
Ξεσπά η κόρη της 87χρονης που κινδυνεύει με έξωση-«Δεν μπορεί να το πληρώσαμε και να θέλουν να μας βγάλουν έξω»
Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού