Συμφωνία για πώληση μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία ανακοίνωσε η Μέι

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών για την κατασκευή μαχητικών αεροσκαφών που θα παραδοθούν στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στη χώρα.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της βρετανικής εταιρείας BAE Systems και της Turkish Aerospace Industries και προβλέπει τη συνέχιση του προγράμματος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Η κα Μέι είπε η συμφωνία «υπογραμμίζει για ακόμα μία φορά ότι η Βρετανία είναι ένα σπουδαίο, παγκόσμιο εμπορικό έθνος».

Η Τερέζα Μέι είπε επίσης μετά από τη συνάντησή της με το Τούρκο Πρόεδρο ότι είναι «υπερήφανη» για τη στήριξη που παρείχε η Βρετανία στην τουρκική κυβέρνηση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Σημείωσε δε ότι «τώρα είναι σημαντικό η Τουρκία να στηρίξει τη δημοκρατία διατηρώντας το κράτος δικαίου και σεβόμενη τις υποχρεώσεις της επί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως έχει αναλάβει να κάνει η κυβέρνηση».

Η κα Μέι δέχθηκε πολλές πιέσεις από το εσωτερικό της Βρετανίας να είναι αυστηρή με την τουρκική πολιτική ηγεσία στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Wall Street Journal: Πρόβες πολέμου στον Ειρηνικό, ΗΠΑ και Κίνα ακονίζουν τα ξίφη τους
Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
«Όχι» Ιράν σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ αν ζητηθεί διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου
Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο