Σύμβουλος Τραμπ: Τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει «να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό»

Τα μέσα ενημέρωσης είναι «μέρος της αντιπολίτευσης» και θα πρέπει «να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό», δήλωσε ο Στιβ Μπάνον στρατηγικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην εφημερίδα The New York Times.

«Τα μέσα ενημέρωσης εδώ είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης (…) όχι το Δημοκρατικό Κόμμα (…). Δεν κατανοούν αυτή τη χώρα. Δεν κατανοούν για ποιο λόγο ο Ντόναλντ Τραμ είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε ο Μπάνον στη διάρκεια τηλεφωνικής του συνέντευξης στην αμερικανική εφημερίδα.

«Τα μέσα θα πρέπει να παρεμποδιστούν και να ταπεινωθούν και να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και απλώς να ακούσουν για λίγο», τόνισε.

«Τα μεγάλα μέσα δεν απέλυσαν κανέναν που παρακολούθησε την προεκλογική μας εκστρατεία», πρόσθεσε ο Μπάνον που διετέλεσε γενικός διευθυντής της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ. «Δείτε τους λογαριασμούς στο Twitter αυτών των ανθρώπων: είναι ξεκάθαροι υποστηρικτές της εκστρατείας της (Χίλαρι) Κλίντον», αντιπάλου του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, εκτίμησε.

«Και γι’ αυτό δεν έχετε εξουσία. Ταπεινωθήκατε», εξήγησε ο Μπάνον μιλώντας στους New York Times.

Οι δηλώσεις αυτές του Μπάνον, που σπάνια παραχωρεί συνεντεύξεις, γίνονται την ώρα που υπάρχει μεγάλη ένταση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Τύπου.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει το Σάββατο απευθυνόμενος σε πράκτορες της CIA ότι είναι «σε πόλεμο» με τα μέσα και ότι οι δημοσιογράφοι είναι «μεταξύ των πιο ανέντιμων ανθρώπων στον κόσμο».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Επιμένει ο Ζελένσκι για την ανάγκη παρουσίας Τραμπ στην Τουρκία-«Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Πούτιν»
Φρίκη στη Βραζιλία-Συνελήφθησαν 25χρονη και σύντροφός της για τον βιασμό και τον φόνο 20μηνου βρέφους
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Κομισιόν να αποκρύψει τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά
Σε ισχύ η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας-Οι δεσμοί που αίρονται και τα σημεία τριβής που παραμένουν
Νέα ισραηλινή διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων από βόρειο τμήμα Γάζας
Σε τεντωμένο σχοινί οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκία, κυρώσεις αν δεν πάει ο Πούτιν
Διαβεβαιώσεις Τραμπ-«Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας με την Κίνα»
Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία