Η Κύπρος θα φιλοξενήσει την επόμενη τριμερή με Ελλάδα και Ισραήλ σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλίων

 Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη τριμερής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλίων όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε σχετικά με τη συμμετοχή του στην πρώτη τριμερή Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ σε επίπεδο Προέδρων των Κοινοβουλίων, η οποία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Ισραήλ.

Όπως ανέφερε, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι θεματικές δύο εκ των οποίων αποτελούν προϊόν εισήγησης από κυπριακής πλευράς, η μια για θέματα εκπαίδευσης και έρευνας με έμφαση στη συνεργασία των νέων και η δεύτερη για θέματα επιχειρηματικότητας και στήριξης προγραμμάτων συνεργασίας νέων επιχειρηματιών.

Όπως πρόσθεσε, συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός, θέματα που αφορούν το νερό και η συνεργασία εβραϊκής και ελληνικής διασποράς.

Ο κ. Συλλούρης χαρακτήρισε εξαιρετικής σημασίας τη συνάντηση και ανακοίνωσε ότι όπως αποφασίστηκε η επόμενη τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο «με βασικό ζητούμενο να μπουν σε ένα πρόγραμμα πρακτικής υλοποίησης όλα αυτά που έχουν συμφωνηθεί».

«Άρα αυτό που εμείς οφείλουμε να συντονίσουμε είναι αυτές οι τριμερείς από φιλοφρονητικές συναντήσεις και συναντήσεις ανταλλαγής ιδεών, απόψεων και εξαγγελιών να μετατραπούν σε πρακτικές με συγκεκριμένα αποτελέσματα μικρά ή μεγάλα» τόνισε.

Δειτε Επισης

Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Συναντήθηκε με τον Ντάουτι η Ολγκίν-Πήρε διαβεβαιώσεις από Βρετανία για στήριξη των προσπαθειών της στο Κυπριακό
Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι διελεύσεις από τα οδοφράγματα το 2024-Ξεπέρασαν τα επτά εκατομμύρια
Στηρίζει Ερχιουρμάν για «πρόεδρο» ο Τσελέρ-Έλαβε πλήρη εξουσιοδότηση από το ΚΚΔ
Δυναμιτίζει το κλίμα πριν την πενταμερή o Tατάρ-Διαμαρτυρήθηκε στον Γκουτέρες για συλλήψεις σφετεριστών
Δεν επηρεάζεται άμεσα από πιθανή συμφωνία Βρετανίας-Γαλλίας για το Μεταναστευτικό η Κύπρος
Κρατά αποστάσεις από την κόντρα ΔΗΣΥ και Οδυσσέα ο Πρόεδρος-Δεν θα εμπλακεί στο δημόσιο διάλογο
Αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος-Σπόντες για τη στάση του Τατάρ
Ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος: Θα ισχύσουν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για ηλεκτρική διασύνδεση