Εξερράγη αγωγός νερού στις Αγγλισίδες και έκανε κρατήρα τριών μέτρων

Εκρηξη σημειώθηκε χθες βράδυ σε αγωγό νερού που περνά από την Κοινότητα Αγγλισίδων με αποτέλεσμα τόνοι νερού να εκτιναχθούν και ένα αυτοκίνητο να απορροφηθεί κυριολεκτικά στον κρατήρα μήκους περίπου τριών μέτρων που άνοιξε από την έκρηξη.  
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Σταύρος Νικολάου «λίγο μετά τις 10 το βράδυ ακούστηκε ένας κρότος σαν έκρηξη με αποτέλεσμα τόνοι νερού να ξεπηδούν από τον αγωγό και να πλημμυρίζει τους δρόμους.
 
Ολοι οι κάτοικοι της Κοινότητας βρέθηκαν επί τόπου και είδαμε ένα χείμαρρο από νερό να ξεπηδά από τον αγωγό ο οποίος έχει διάμετρο 50 ιντσών και απελευθέρωνε 1.100 τόνους νερού. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, άνδρες του οποίου ήρθαν στη Κοινότητα και έκλεισαν τον αγωγό».  
 
Πρόσθεσε ότι «στο σημείο που εξερράγη ο αγωγός, στο κέντρο των κατοικιών του χωριού, υπήρχε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο και απορροφήθηκε στο χαντάκι μήκους τριών περίπου μέτρων, που άνοιξε. Ανδρες του Τμήματος Δημοσίων Εργων παρέλαβαν το αυτοκίνητο και το μετέφεραν στα γραφεία της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να επιδιορθωθεί.
 
Ωστόσο από το νερό που εκτοξεύθηκε χθες βράδυ από τον αγωγό, πρέπει να υπέστησαν και τα σπίτια ζημιές και θα δούμε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες πως θα επιδιορθωθούν».  
 
Ο κ. Νικολάου είπε ότι «ήταν πολύ άσχημο να βλέπουμε ένα μέτρο νερό να υπερχειλίζει από τον αγωγό και να περνά μέσα από την κατοικημένη περιοχή. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα» δεδομένου ότι την ημέρα στις γειτονιές παίζουν μικρά παιδιά ενώ από την περιοχή περνούν καθημερινά άνθρωποι και αυτοκίνητα.    
 
Σημείωσε ακόμα ότι «ο συγκεκριμένος αγωγός που περνά από την Κοινότητα από το 1965, είναι πεπαλαιωμένος, ξεκινά από την Χοιροκοιτία και τροφοδοτεί με νερό όλες τις Κοινότητες μέχρι και την ελεύθερη Αμμόχωστο. Το σημείο όπου έσπασε ο αγωγός είναι πράσινο σημείο και συνολικά τα τελευταία 15 χρόνια έχει σπάσει άλλες τέσσερις φορές».  
 
Ανέφερε πως έχει στείλει κατά καιρούς επιστολές σε διάφορους αρμόδιους φορείς «προκειμένου να γίνει σωστή επιδιόρθωση ή ακόμα και αλλαγή του αγωγού ούτως ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να απειλούνται σπίτια, περιβόλια και γενικά περιουσίες των κατοίκων των Αγγλισίδων. Από τη στιγμή που ο αγωγός διασχίζει την Κοινότητα όλα τα αρμόδια τμήματα πρέπει να σέβονται την ζωή και τις περιουσίες μας».  
 
Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου ο αγωγός «είναι κατασκευασμένος από αμίαντο και σήμερα στις επαφές που είχαμε με τους αρμοδίους ζητήσαμε να γίνει αλλαγή του, με τελευταίας τεχνολογίας σωλήνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για οριστική λύση του προβλήματος».
 

Δειτε Επισης

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας
Μαχαιρώματα μεταξύ νεαρών σε ανοιχτό χώρο-Τραυματίστηκε 19χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθη μετά από τέσσερις μέρες ανθρωποκυνηγητού ο «Κομμωτής»-Τον έκαψε πληροφορία πολίτη
Από τη Λευκωσία στη Λεμεσό για τον «Κομμωτή» η Αστυνομία-Πληροφορία πως θεάθηκε στην παραλιακή
Όχημα βγήκε εκτός αυτοκινητοδρόμου και κατέληξε σε δέντρο-Δύο τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Εξαφανίστηκε νεαρός από την Αγία Νάπα-Πώς περιγράφεται (pic)
Ενήμερες οι κατοχικές αρχές για τον «Κομμωτή» μέσω δικοινοτικής-Έρευνες το πρωί σε περιοχή της Λευκωσίας
Ιερόσυλοι έκλεψαν σκεύη από εκκλησία-Έκκληση ιερέα για επιστροφή τους
Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου