Με λεφτά του Λευκού Οίκου η κατασκευή του τείχους με το Μεξικό

Ο Λευκός Οίκος θα χρηματοδοτήσει το τείχος που θέλει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες ο Πολ Ράιαν, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
"Θα το πληρώσουμε εμείς αυτό και θα προκαταβάλουμε τα χρήματα", είπε ο Ράιαν σε συνέντευξή του στο κανάλι MSNBC, όταν ερωτήθηκε ποιος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του. "Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να πείσουμε το Μεξικό να συνεισφέρει σε αυτό", πρόσθεσε.
 
Την ίδια ώρα η μεταναστευτική ροή των Μεξικανών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στο χαμηλότερό της σημείο από τη δεκαετία του `70, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μεξικού και διεθνή στοιχεία.
 
Χθες, ημέρα που ο Τραμπ υπέγραψε ένα προεδρικό διάταγμα για να αρχίσει η κατασκευή του τείχους, το Κέντρο για Νομισματικές Μελέτες της Λατινικής Αμερικής δήλωσε ότι η μετανάστευση από το Μεξικό σημειώνει πτωτική τάση από το 2008, μετά από μια αυξητική τάση από το 1990 έως την ακμή της το 2007.
 
Το Κέντρο ανέφερε ότι σήμερα η μετανάστευση Μεξικανών στις ΗΠΑ υπολογίζεται σε αρνητικά ψηφία, με περισσότερα άτομα να επιστρέφουν στο Μεξικό λόγω της μειωμένης ζήτησης εργασίας στις αμερικανικές πόλεις, των απελάσεων, των συνοριακών ελέγχων και της αυξανόμενης αντιμεταναστευτικής νοοτροπίας σε πολιτείες όπως η Αριζόνα.
 
Όλοι αυτοί οι παράγοντες συλλογικά έχουν μειώσει την επιθυμία των Μεξικανών να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, ενώ πολλοί επιστρέφουν στη χώρα τους πια εθελοντικά.
 
Από το 2012, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μόνο περίπου 11% των Μεξικανών ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σύγκριση με 21% το 2007.
 
“Ο κόσμος έχει γίνει ένα απόλυτο χάος”
 
Πρέπει να αντιδράσουμε καθώς ο κόσμος έχει γίνει "ένα απόλυτο χάος", δήλωσε στο μεταξύ, χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπιζόμενος την αναγγελία του παγώματος της εισόδου στις ΗΠΑ των πολιτών κάποιων μουσουλμανικών χωρών. "Δεν είναι μια απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, αφορά τις χώρες που έχουν πολλή τρομοκρατία", διευκρίνισε ο Τραμπ στη συνέντευξή του στο ABC.
 
"Δεν θέλω τρομοκρατία σε αυτήν τη χώρα", πρόσθεσε, αρνούμενος ωστόσο να αναφέρει τις χώρες τους πολίτες των οποίων θα αφορούν τα νέα μέτρα. Η Ευρώπη έκανε "ένα τεράστιο σφάλμα, επιτρέποντας σε εκατομμύρια ανθρώπους να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες", επανέλαβε επίσης.
 
Σύμφωνα με το σχέδιο του διατάγματος του που φέρει τον τίτλο: "Για την προστασία του έθνους από τρομοκρατικές απειλές από τους ξένους", αντίγραφο του οποίου δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ από την Washington Post, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναστείλει για έναν μήνα την άφιξη στο αμερικανικό έδαφος των πολιτών 7 μουσουλμανικών χωρών (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη).
 
Σύμφωνα και πάλι με το κείμενο του προεδρικού αυτού διατάγματος που δημοσίευσε η Washington Post, η κυβέρνηση Τραμπ προβλέπει επίσης να μην γίνεται δεκτός ούτε ένας πρόσφυγας από χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο για τέσσερις μήνες και να σταματήσει οριστικά η υποδοχή Σύρων προσφύγων.
 
Ο πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει έτσι να μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό των προσφύγων που θα γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ κατά το τρέχον οικονομικό έτος (από την 1η Οκτωβρίου του 2016 ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017).
 
Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομάμα προέβλεπε έναν αριθμό άνω των 100.000 προσφύγων φέτος, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ θα έχει στόχο κυρίως έναν αριθμό 50.000 προσφύγων, σύμφωνα με το σχέδιο αυτό διατάγματος. Ο Τραμπ πάντως μπορεί να το υπογράψει ακόμη και σήμερα.

Δειτε Επισης

Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Στην Ιταλία συνελήφθη ο Ελληνοαυστραλός βασικός ύποπτος διπλού φονικού το 1977
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Το χιόνι «έπνιξε» τη Νότια Αφρική-Απροσπέλαστοι δρόμοι και εγκλωβισμένοι οδηγοί
ΒΙΝΤΕΟ: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο-Η Χεζμπολάχ απάντησε με ρουκέτες
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ-Ανησυχία για τις κινήσεις Λιβάνου
Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στη Σρι Λάνκα-Τα φαβορί για την προεδρία