Ύποπτοι αγώνες ΑΠΟΕΛ-ΑΕΖ, Καρμιώτισσα-ΑΕΚ (ευθύνη σε δύο ομάδες)

Η UEFA απέστειλε στην ΚΟΠ εκθέσεις με στοιχεία για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε δύο αγώνες που έγιναν πρόσφατα, ένα για το Πρωτάθλημα Cyta και ένα για το Κύπελλο Coca – Cola.
 
Όπως σημειώνει η UEFA, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το αποτέλεσμα των δύο αυτών αγώνων, χειραγωγήθηκε προκειμένου να υπάρξουν διεφθαρμένα κέρδη από στοιχηματική δραστηριότητα.
 
Ο αγώνας του Πρωταθλήματος Cyta, έγινε την περασμένη Κυριακή μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΖ Ζακακίου για την 20η αγωνιστική.
 
Όπως αναφέρει η έκθεση της UEFA, υπήρχε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα ότι η ΑΕΖ Ζακακίου θα έχανε στο πρώτο ημίχρονο με τουλάχιστον πέντε τέρματα διαφορά.
 
Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 7-0 για το ΑΠΟΕΛ και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν 5-0.
 
Η έκθεση της UEFA αποδίδει υπαιτιότητα στην ΑΕΖ Ζακακίου.
 
**Η δεύτερη έκθεση  αφορά τον αγώνα Κυπέλλου Coca – Cola μεταξύ της Καρμιώτισσας Πολεμιδιών και της ΑΕΚ Λάρνακας που έγινε στις 18 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης, επαναληπτικός αγώνας.
 
Όπως αναφέρει η έκθεση της UEFA, υπήρχε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα ότι η Καρμιώτισσα θα έχανε τον αγώνα με τουλάχιστον πέντε τέρματα διαφορά.
 
Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 6-1 για την ΑΕΚ.
 
Η έκθεση της UEFA αποδίδει υπαιτιότητα στην Καρμιώτισσα Πολεμιδιών.
 
Οι εκθέσεις της UEFA παραδόθηκαν στον Πειθαρχικό Εισαγγελέα της ΚΟΠ, που παρέπεμψε το φάκελο με όλα τα στοιχεία στον Αθλητικό Δικαστή.