Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Τσίπρα ενόψει συνάντησης ηγετών

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον `Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε νωρίς το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενόψει της συνάντησης του την Πέμπτη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διαπραγματεύσεών τους για το Κυπριακό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως υπήρξε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Τσίπρα, για ανταλλαγή απόψεων και συντονισμό, ενόψει της αυριανής συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί.

Οι δυο ηγέτες, οι οποίοι θα συναντηθούν στις 10 το πρωί, αναμένεται να συζητήσουν το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία σε σχέση με τα πέντε κεφάλαια που αφορούν την εσωτερική πτυχή του Κυπριακού, και να προβούν σε ανασκόπηση των όσων συζητήθηκαν κατά τη Διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη και στη συνέχεια, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, στο Μοντ Πελεράν, για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Στο μεταξύ στις 6.30 σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας της ε/κ πλευράς υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί την Πέμπτη είναι η πρώτη μετά τις συνομιλίες τους στη Γενεύη στις 9-11 Ιανουαρίου, τη Διάσκεψη για την Κύπρο επίσης στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου, και τη συνέχισή της σε τεχνοκρατικό επίπεδο στις 18 και 19 Ιανουαρίου στο Μοντ Πελεράν.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία