ΠΑΣΥΚΑΦ: "Εκπτώσεις" στην υγεία αντί σεβασμού στην πολιτεία και τους πολίτες της”

Σε “εκπτώσεις στην υγεία αντί σεβασμού στην πολιτεία και τους πολίτες της” αναφέρεται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) ο οποίος κακίζει το γεγονός ότι “τρεις μήνες και ακόμα γίνονται παζαρέματα και εκπτώσεις με την Νομοθεσία για το κάπνισμα, όχι για το καλό των Κυπρίων και της υγείας τους αλλά για το καλό οικονομικών συμφερόντων”.

Ανακοίνωση του ΠΑΣΥΚΑΦ αναφέρει ότι “τροπολογίες κατατίθενται τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι φορείς ασθενών, ανηλίκων και ευπαθών ομάδων πολιτών αγνοούν” και διερωτήθηκε “προς τι η όλη μυστικότητα;”.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ζητά εκ μέρους των υπεύθυνων πολιτών, καπνιστών και μη, ασθενών και μη, “την άμεση ψήφιση του ήδη κουτσουρεμένου νομοσχεδίου, που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας τον Οκτώβριο 2016, που στόχο έχει την προστασία του κάθε πολίτη, χωρίς άλλη χρονοτριβή και χωρίς άλλα πισογυρίσματα.”

Αναφέρει πως “οι βουλευτές άκουσαν τις απόψεις των Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής αλλά δεν κλήθηκαν όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς της κοινωνίας των πολιτών, οργανωμένα σύνολα ή ακόμα και ειδικοί επί του θέματος για ενημέρωση συζήτηση και τουλάχιστον προβληματισμό σε βάθος”.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές ο ΠΑΣΥΚΑΦ τους καλεί να βάλουν τη σφραγίδα τους στην καλλιέργεια της άκαπνης κουλτούρας ενώ καλεί και την Κυβέρνηση “να μην κάνει εκπτώσεις στην αρχική κατάθεσή της”.

Καταλήγοντας ο ΠΑΣΥΚΑΦ “ευχαριστεί θερμά τα υποστατικά, τους οργανισμούς, τις εταιρείες και όλους όσους σεβάστηκαν από την αρχή τη Νομοθεσία και τηρούν τις σχετικές πρόνοιες έστω και αν φαινομενικά ήταν ετεροβαρείς μέσα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των όσων παρανομούν”.

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό σχέδιο διαμονής και φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων-Προνοεί αύξηση 1,5 τοις εκατό
Τελέστηκε η κηδεία του αγνοούμενου Ανδρέα Κκολού-«Γιατί οι αθάνατοι δεν φεύγουν πάντα ζουν»
Ύψιστη προτεραιότητα για την Υπ. Παιδείας η ανάπτυξη παιδιών-«Επιδιώκουμε ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς εμπόδια»
Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Κυριακή-Επιστρέφει το φθινόπωρο από Δευτέρας
Φωνές από ΠΑΣΥΔΥ για τη Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων-«Με τι προσωπικό θα ανοίξει η μονάδα;»
Ξεσπά η κόρη της 87χρονης που κινδυνεύει με έξωση-«Δεν μπορεί να το πληρώσαμε και να θέλουν να μας βγάλουν έξω»
Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία