Πιέρος, Στάθης, τελειώσατε! (vid)

Επαναλαμβάνοντας το αποτέλεσμα (νίκη) και το σκορ (2-1) του πρώτου αγώνα ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και στον επαναληπτικό της φάσης των 16 του κυπέλλου Coca Cola παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.


Πέναλτι Άντονιτς, γκολ Σωτηρίου
Διδαχθείς από το (παρ’ ολίγον) πάθημα του πρώτου αγώνα (νίκη με ανατροπή) ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 1’ σε σέντρα του Γιαννιώτα το σουτ του Βινίσιους εξετράπη στα απλωμένα χέρια του Άντονιτς, ωστόσο αντί για πέναλτι δόθηκε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό σουτ του Μπαράλ εξουδετερώθηκε επίσης σε κόρνερ από τον Βεσελόφσκι, όμως στην τρίτη ευκαιρία του ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ: από κόρνερ του Εφραίμ ο Σωτηρίου με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (9’).


Γκάφα Πάρντο
Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει στο 22’, όταν ο Πάρντο πάσαρε στον… Μπεμπέ, ο Βραζιλιάνος έδωσε στον Μακρίεφ, αλλά ο Βούλγαρος καθυστέρησε με αποτέλεσμα το σουτ του να ανακοπεί από τον Μοράις.
 
Χαμένο πέναλτι
Λίγο πριν την ανάπαυλα εξ ίσου κλασική ευκαιρία απώλεσαν οι «γαλαζοκίτρινοι»: ο Σκοπελίτης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μπαράλ, το πέναλτι ανέλαβε ν’ αξιοποιήσει ο Εφραίμ, όμως την εκτέλεσή του εξουδετέρωσε ο Βεσελόφσκι, ο οποίος στο επακόλουθο κόρνερ απέκρουσε και την κεφαλιά του Μερκή.

Πεντάλεπτο-«φωτιά»
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με απόκρουση του Πάρντο σε σουτ του Μπεμπέ, ακολούθως όμως οι αξιόλογες φάσεις εξέλειψαν για ένα εικοσάλεπτο, προκειμένου να ακολουθήσουν υπό μορφή… καταιγίδας: στο 65’ σουτ του Άντονιτς σταμάτησε στο σώμα του ντε Καμάργκο, στην επόμενη φάση ο Γκράσι ανέκοψε την τελευταία στιγμή τον Γιαννιώτα, ενώ στο 67’ από στραβοκλώτσια απομάκρυνσης του Βεσελόφσκι ο Εφραίμ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

 


Πολύ καλύτερα τα κατάφερε ο νεοεισελθών Αλωνεύτης, ο οποίος -μετά από κλέψιμο από τον Σκοπελίτη και κούρσα ως την περιοχή- «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από τον Βεσελόφσκι για το 2-0 (70’). Η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε απλώς να μειώσει με τον Μακρίεφ στο 81’.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-4-2): Βεσελόφσκι - Τσαμπούρης, Άντονιτς, Γκράσι, Τσίνα - Σκοπελίτης (74’ Ντουντού) - Νεάγκου (46’ Μάατσι), Αβελάιρας - Μπεμπέ - Κολοκούδιας (85’ Σιαθάς), Μακρίεφ.
ΑΠΟΕΛ (4-4-2): Πάρντο - Αρτυματάς, Αστίθ, Μερκής, Ιωάννου - Βινίσιους, Μοράις - Γιαννιώτας, Εφραίμ (76’ Παπαφώτης) - Σωτηρίου (54’ ντε Καμάργκο), Μπαράλ (63’ Αλωνεύτης).