Ν. Αναστασιάδης: Δεν με απασχολούν οι Προεδρικές και το πολιτικό κόστος

Κατηγορηματικός και ξεκάθαρος όσον αφορά την αξίωση της τουρκικής πλευράς για συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων στο πλαίσιο μιας πιθανής λύσης του Κυπριακού εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε συνέντευξή στο MegaOne η οποία μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι  δικαίωμα μονομερούς επέμβασης ή εγγυητικά δικαιώματα  δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά, υπογραμμίζοντας πως η θέση της δικής μας πλευράς στο ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων τυγχάνει απόλυτης θετικής απήχησης από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η θέση, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι οι Τούρκοι υπήκοοι θα πρέπει να απολαμβάνουν τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της Ε.Ε. όπως όλοι οι πολίτες της Ε.Ε., σημειώνοντας πως είναι αδύνατο να δεχτούμε κάτι τέτοιο και είναι κάτι πολύ χειρότερο και από την παρουσία του κατοχικού στρατού. «Με τέτοιες ιδέες, δεν μπορεί να υπάρξει λύση», τόνισε.
Αναφερόμενος στο εδαφικό και στους χάρτες που κατατέθηκαν στη Γενεύη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν απέκρυψε ότι υπάρχουν διαφωνίες και ευαίσθητες περιοχές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα γίνει διάλογος με στόχο να υπάρξει κατάληξη.  
Ερωτηθείς για τις προεδρικές εκλογές του 2018 και κατά πόσο τις σκέφτεται, ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε πως δεν τον απασχολούν και ούτε βρίσκονται στο μυαλό του, αφού όπως υπέδειξε το να λαμβάνεις αποφάσεις αναλογιζόμενος το πολιτικό κόστος, είναι η χείριστη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει κανείς στην εθνική μας υπόθεση.

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα