Άρχισαν τα όργανα στην ηγεσία της αστυνομίας με φόντο το πόρισμα των Σέρβων εκτελεστών

Καταπέλτης το πόρισμα των ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν αναγκαστικά μετά τα απανωτά δημοσιεύματα σε σχέση με τους χειρισμούς της αστυνομίας (η οποία αρχικά τα διέψευδε) στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο «προαναγγέλλοντας» τις μαζικές δολοφονίες, όπου η αστυνομία αντί να εκμεταλλευτεί τις αποκαλυπτικές πληροφορίες που λάμβανε από την Ιντερπόλ άφησε ανενόχλητο τον υπόκοσμο ενώ η διαφθορά τίναξε την υπόθεση στον αέρα.

Όπως είχαμε αναφέρει στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών καταλογίζονται βαρύτατες ευθύνες στην αστυνομία για τους χειρισμούς που έκαναν ή δεν έκαναν ενώ υπάρχει ξεκάθαρη αδράνεια από πλευράς υπεύθυνων τμημάτων και μελών της ανώτατης ηγεσίας.

Ενώπιον των ανακριτών οι υφιστάμενοι «έδωσαν» τους προϊστάμενους και οι προϊστάμενοι τους υφιστάμενους σε σχέση με το ποιοι λάμβαναν τις αποφάσεις, ποιοι έδιναν οδηγίες και ποιοι γνώριζαν για τις πληροφορίες της Ιντερπόλ ενώ οι διαρροές για το σε ποιους τελικά καταλογίζονται ευθύνες δίνουν και παίρνουν.  Είτε γιατί κάποιες είναι η πραγματικότητα είτε γιατί κάποιες σκοπό έχουν να στρέψουν αλλού τα βλέμματα.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, μετά από πληροφορίες που έλαβε μέλος της ανώτατης ηγεσίας ότι άλλο μέλος διαρρέει για αυτόν ότι έχει ευθύνες και ότι ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε ανάμιξη, μετέβη στην Νομική Υπηρεσία για να «μιλήσει».

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το συγκεκριμένο μέλος της δύναμης αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες διαρροές γύρω από το όνομα του και από πού πηγάζουν («έδωσε» ονόματα) ενώ αναφέρθηκε σε στοιχεία, έγγραφα και συσκέψεις σε σχέση με τους χειρισμούς στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που εμπλέκουν και άλλα πρόσωπα εκτός από τον ίδιο.

Οι τελικές εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με το πόρισμα των Σέρβων εκτελεστών αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας και όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ οι ανακριτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εάν γίνονταν σωστές ενέργειες ενδεχομένως να αποτρεπόταν το τετραπλό φονικό.

Πολιτικό παρασκήνιο και «τραπεζώματα»

Ενόψει του πορίσματος για τους Σέρβους εκτελεστές εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι φαίνεται να έχασαν τον ύπνο τους υπό τον φόβο να μην προκύψουν ευθύνες εις βάρος τους και ως εκ τούτου προετοιμάζουν το έδαφος, προβαίνοντας σε διάφορες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, τα «τραπεζώματα» είτε πολιτικών προσώπων είτε προσώπων που συμβάλουν στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης δίνουν και παίρνουν για ευνόητους λόγους ενώ οι συστάσεις μέσω τρίτων σε πρόσωπα «κλειδιά» δεν απουσιάζουν.

Κάποιοι φαίνεται να είναι ετοιμοπόλεμοι και ενδεχομένως μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων του Γενικού Εισαγγελέα να ακολουθήσει ντόμινο εξελίξεων  (με το ξήλωμα και της αστυνομίας) και αποκαλύψεις που πιθανόν να φέρουν τα πάνω κάτω….  

Δειτε Επισης

Ιερόσυλοι έκλεψαν σκεύη από εκκλησία-Έκκληση ιερέα για επιστροφή τους
Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου
Συνέλαβαν νεαρό με κάνναβη-Υπό τριήμερη κράτηση
Πέρασαν 72 ώρες, αλλά παραμένει άφαντος ο «Κομμωτής»-Σφίγγει ο κλοιός για την Αστυνομία
Εξαφανίστηκε από το χώρο διαμονής της η 17χρονη Petya
Αποκαλύψεις για το ξεδόντιασμα της Χεσμπολάχ-Από το 2006 διείσδυσαν Ισραηλινοί πράκτορες στην οργάνωση
Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη-Ηλικιωμένος με αλυσοπρίονο κυνήγησε δικαστικό επιμελητή
ΒΙΝΤΕΟ: Παρανάλωμα του πυρός όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Καταστράφηκε ολοσχερώς
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Αισθητός σε Λεμεσό και Πάφο
Οι ανεξέλεγκτες θεσμικές κρίσεις, οι μόνιμοι Επιμηθείς και η αναζήτηση λύσεων από το μάτι του κυκλώνα