ΣΠΟΡ FM: Ένας στην Ελλάδα, δύο στην Κύπρο!

Το ξημέρωμα της Δευτέρας 23ης Ιανουαρίου 2017 βρήκε την Κύπρο -για πρώτη φορά στην ιστορία της- με δύο αμιγώς αθλητικά ραδιόφωνα: SuperΣΠΟΡ FM (104.0) και ΣΠΟΡ FM Κύπρου (95.0). Το σχεδόν ταυτόσημο όνομα, το 24ωρο πρόγραμμα και η συνεργασία αμφοτέρων με αντίστοιχα ραδιόφωνα στην Ελλάδα δημιουργεί ένα καινούργιο και αρκετά μπερδεμένο τοπίο στα ερτζιανά. Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ επιχειρεί μια όσο το δυνατόν λεπτομερή καταγραφή του:
Ο SuperΣΠΟΡ FM (104.0) εκπέμπει από το 2004 και μέχρι πρότινος (Νοέμβριος 2016) συνεργαζόταν με τον ΣΠΟΡ FM Ελλάδας, από τον οποίο είχε πάρει και το όνομά του. Ο ΣΠΟΡ FM Ελλάδας εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1996 και το 2001, όταν έκλεισε συμφωνία με τη NOVA και το νεοϊδρυθέν συνδρομητικό κανάλι SuperSport, μετονομάστηκε σε SuperSport FM. Την 1 Ιουνίου του 2008 ο ΣΠΟΡ FM Ελλάδας πέρασε στην ιδιοκτησία της NOVA και μετονομάστηκε σε NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ωστόσο ο SuperΣΠΟΡ FM (104.0) διατήρησε την αρχική επωνυμία του.
Η συνεργασία των δύο ραδιοφώνων συνεχίστηκε και μετά τις αρχές του 2014, όταν η NOVA πώλησε τον ΣΠΟΡ FM Ελλάδας στον (ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Καθημερινής» και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ), Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος τον μετονόμασε σε ΣΠΟΡ FM 94.6.
 
ΣΠΟΡ FM Κύπρου + ΣΠΟΡ FM Ελλάδας
Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ωστόσο, ο ΣΠΟΡ FM Ελλάδας αποφάσισε τον τερματισμό της συνεργασίας του με τον SuperΣΠΟΡ FM (104.0) και στις 23 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με την «Καθημερινή Κύπρου».
«Ο ΣΠΟΡ FM 94,6 ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με την εταιρεία «Η Καθημερινή Κύπρου» για τη διαχείριση των δικαιωμάτων εκπομπής ραδιοφωνικού σταθμού και στην Κύπρο.
Το Νο1 αθλητικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει στέγη και συχνότητα και να τερματίσει τη συνεργασία του με την εταιρεία που είχε μέχρι πρότινος την άδεια αναμετάδοσης του προγράμματός του στη Μεγαλόνησο.
Ο ΣΠΟΡ FM, κυρίαρχος στην αθλητική ενημέρωση στην Ελλάδα επί 20 χρόνια, επέλεξε να παραχωρήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα διαχείρισης και εκπομπής στην “Καθημερινή Κύπρου”, έναν συνεργάτη υψηλού κύρος και απόλυτα επιτυχημένης δημοσιογραφικής διαδρομής, που εγγυάται την ποιότητα, τη διαφορετικότητα, την αμεσότητα και την αξιοπιστία του ειδησεογραφικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.
Ο ΣΠΟΡ FM Κύπρου ετοιμάζεται πυρετωδώς να εκπέμψει. Και θα είναι κοντά στους χιλιάδες πιστούς ακροατές του από τον Ιανουάριο του 2017. Με το δικό του όνομα, τη δική του σφραγίδα και τη δική του διαχρονική δυναμική!
Το νέο αθλητικό ραδιόφωνο όλων των Κυπρίων… έρχεται! Και θα γράψει ιστορία!», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, με την οποία προαναγγέλθηκε η δημιουργία του ΣΠΟΡ FM Κύπρου (95.0), ο οποίος εξέπεμψε σήμερα για πρώτη φορά.
 
SuperΣΠΟΡ FM + Sport24 Radio
Αρχές Δεκεμβρίου ο SuperΣΠΟΡ FM (104.0), αντιδρώντας στον τερματισμό της συνεργασίας με τον ΣΠΟΡ FM Ελλάδας, ξεκίνησε συνεργασία με τον SPORT 24 RADIO Ελλάδας (103,3).
«Το πρόγραμμα του Sport24 Radio μεταδίδεται από την 1η Δεκεμβρίου καθημερινά και αποκλειστικά στην Κύπρο από τη συχνότητα των 104 FM. Η νέα αυτή συνεργασία είναι αποτέλεσμα της περαιτέρω ανάπτυξης του ομίλου της 24MEDIA στο χώρο του ραδιοφώνου και έχει στόχο την επέκταση του brand σε μεγαλύτερο κοινό.
Η ALFA MEDIA SERVICES LTD, η οποία στελεχώνει τα τελευταία χρόνια τέσσερα Μ.Μ.Ε. συμπεριλαμβανομένου του Supersport F.M. 104, κατάφερε να εδραιωθεί στο χώρο ενώ παράλληλα υπόσχεται να παρουσιαστεί ακόμα πιο ανανεωμένη για να ικανοποιήσει όλους όσους την εμπιστεύονται. Ο Supersport F.M. 104, είναι ο πρώτος παγκύπριος αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός. Από το Σεπτέμβριο του 2004 μέχρι σήμερα έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες ακροατές που συντονίζονται καθημερινά για να έχουν άμεση και έγκαιρη ενημέρωση καθώς επίσης και για να παρακολουθήσουν απευθείας την εξέλιξη όλων των αγώνων σε Κύπρο, Ελλάδα και Ευρώπη.
Η 24MEDIA είναι το μεγαλύτερο, και συνεχώς αναπτυσσόμενο, δίκτυο Digital Media στην Ελλάδα, που διαχειρίζεται περισσότερα απο 15 premium brands τα οποία ενώνουν τους χρήστες σε διαφορετικές πλατφόρμες. Παράγει και διανέμει υψηλής αξίας ηλεκτρονική δημοσιογραφία, με συνεχή καινοτομία στην διαφήμιση των brands, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις και αποτελεσματική επικοινωνία με τους πελάτες και τους συνεργάτες. Το δίκτυο της 24MEDIA περιλαμβάνει τα παρακάτω brands: Sport24.gr, Contra.gr, Huffingtonpost.gr, News247.gr, Oneman.gr, Ladylike.gr, Mixanitouxronou.gr, Deltiokairou.gr, Redplanet.gr, Prasinanea.gr, Olapaok.gr, Techgear.gr, iPhonehellas.gr, DPGR.gr, Macuser.gr, Sportkit.gr & Sport24 Radio 103.3», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.