H καταδρομική απόδραση του Ονουφρίου από τα κρατητήρια και το σενάριο του ότι τον απήγαγαν

Ήταν το 2009 όταν απέδρασε από τα αστυνομικά κρατητήρια με «καταδρομικό τρόπο» ο γνωστός κατάδικος Αντρέας Ονουφρίου.

Στις 14 Ιανουαρίου 2009 η αστυνομία βρήκε σε διαμέρισμα στην Αγία Νάπα ένα  πυροβόλο όπλο και αριθμό στρατιωτικών φυσιγγίων. Οι ανακριτές  στράφηκαν στον γνωστό Αντρέα Ονουφρίου, όπου σήμερα είναι βαρυποινίτης στις Κεντρικές φυλακές.

Μετά από εξετάσεις γενετικού υλικού, 3 μήνες μετά τον εντοπισμό του οπλισμού, η αστυνομία φόρεσε χειροπέδες στον Ονουφρίου ο οποίος κρατήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου ενώ την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου. Ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε και ορίστηκε την επόμενη ημέρα και δόθηκαν οδηγίες όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.  

Κατά τις πρωινές ώρες, ο 59χρονος τότε, μαζί με τον Τούρκο συγκρατούμενο του απέδρασαν από το κελί τους.    

Σύμφωνα με τα γεγονότα που διατυπώνονται στην απόφαση του δικαστηρίου, η απόδραση είχε επιτευχθεί μετά που παραβιάστηκε μια προστατευτική σχάρα κάτω από τους τσίγκους της οροφής του κτηρίου, αφού κόπηκε ένας τσίγκος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί οπή και αφού χρησιμοποιήθηκαν για κατάβαση από την στέγη του κτηρίου, σεντόνια που είχαν δεθεί σε σωλήνα επί της στέγης. 

Στη συνέχεια ο Ονουφρίου και ο Τούρκος συγκρατούμενος του, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε τρίτο πρόσωπο και τελικά κατέληξαν στις κατεχόμενες περιοχές με τον κατηγορούμενο να έχει στην κατοχή του την πολιτική ταυτότητα του, τηλέφωνα και χρήματα, αντικείμενα που δεν είχε προηγουμένως. 

Ο κατηγορούμενος παρέμεινε στις κατεχόμενες περιοχές για έξι ημέρες και ακολούθως  αφού συνελήφθηκε παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές της Δημοκρατίας από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Αντρέας Ονουφρίου ισχυρίστηκε ότι είχε απαχθεί από τον συγκρατούμενο του, ωστόσο ο ισχυρισμός του δεν έγινε αποδεκτός στο δικαστήριο.  

Όπως αποφάσισε το δικαστήριο «είχε προηγηθεί σχεδιασμός του όλου εγχειρήματος που δεν ήταν διόλου απλό, αλλά ένα εγχείρημα καταδρομικού τύπου το οποίο και εκτελέστηκε με τέτοιο συντονισμό ώστε και τρίτο πρόσωπο να αναμένει τους δραπέτες και ο κατηγορούμενος να εφοδιαστεί με χρήματα, τηλέφωνα και την αναγκαία ταυτότητα για να διαφύγουν, ο ίδιος και ο Τούρκος συγκρατούμενος του, στις κατεχόμενες περιοχές».

 

 

Δειτε Επισης

Ιερόσυλοι έκλεψαν σκεύη από εκκλησία-Έκκληση ιερέα για επιστροφή τους
Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου
Συνέλαβαν νεαρό με κάνναβη-Υπό τριήμερη κράτηση
Πέρασαν 72 ώρες, αλλά παραμένει άφαντος ο «Κομμωτής»-Σφίγγει ο κλοιός για την Αστυνομία
Εξαφανίστηκε από το χώρο διαμονής της η 17χρονη Petya
Αποκαλύψεις για το ξεδόντιασμα της Χεσμπολάχ-Από το 2006 διείσδυσαν Ισραηλινοί πράκτορες στην οργάνωση
Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη-Ηλικιωμένος με αλυσοπρίονο κυνήγησε δικαστικό επιμελητή
ΒΙΝΤΕΟ: Παρανάλωμα του πυρός όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Καταστράφηκε ολοσχερώς
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Αισθητός σε Λεμεσό και Πάφο
Οι ανεξέλεγκτες θεσμικές κρίσεις, οι μόνιμοι Επιμηθείς και η αναζήτηση λύσεων από το μάτι του κυκλώνα