Κάτω από άκρα μυστικότητα έφθασε στην Κύπρο η Έφη Ηροδότου

Έφθασε στην Κύπρο η  Έφη Ηροδότου και οι γονείς της, οι οποίοι μετά τη σύλληψη τους στην Ελλάδα μεταφέρθηκαν από ανακριτές του Αρχηγείου στην Κύπρο.

Μετά από πληροφορίες ότι ενδεχομένως πρόσωπα να μεταβούν στο αεροδρόμιο για να τους «υποδεχτούν» και υπό τον φόβο επεισοδίων, η αστυνομία για λόγους ασφαλείας δεν διευκρίνιζε την ώρα που οι 3 ύποπτοι έφτασαν στην Κύπρο αλλά ούτε και από ποιο αεροδρόμιο, παρά μόνο ότι θα φθάσουν το απόγευμα.

Ωστόσο οι τρεις έφθασαν στην Κύπρο γύρω στις 3 και 30 το απόγευμα ενώ κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας μεταφέρονται σε αστυνομικά κρατητήρια.

Αύριο οι 3 αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου.

Η Έφη Ηροδότου καταζητείτο τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε το 2007, έπειτα από το οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου.

Εναντίον της Έφης Ηροδότου θα απαγγελθούν δύο κατηγορίες, που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωση σε φώτα τροχαίας.

Διαβάστε επίσης:  Το σκάνδαλο και το κουκούλωμα πίσω από την πολύκροτη υπόθεση της Έφης Ηροδότου

Οι γονείς της, Ηρόδοτος και Ρίτσα Ηροδότου, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες που αφορούν κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, ψευδορκία - δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Υπενθυμίζεται ότι η Έφη Ηροδότου, το 2009, κρίθηκε ένοχη μόνο στην κατηγορία της εγκατάλειψης σκηνής δυστυχήματος, για την οποία το Δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή, αποστέρηση του δικαιώματος κατοχής άδειας οδηγού για περίοδο 2 ετών και €120 έξοδα της διαδικασίας.

Για τις κατηγορίες οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και πρόκληση του δυστυχήματος αθωώθηκε.

Ακολούθως ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε έφεση στο Ανώτατο κατά της αθωωτικής απόφασης όπου κατά τη δίκη διαπιστώθηκαν πλαστογραφήσεις και ψευδομαρτυρίες με σκοπό την αθώωση της κατηγορούμενης. Αποτέλεσμα να συλληφθούν δυο δικηγόροι οποίοι όμως στη συνέχεια αθωώθηκαν καθώς δεν είχαν ανάμιξη και δεν ήταν οι εξ αρχής συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορούμενοι και μια λειτουργός της Νομικής υπηρεσίας η οποία στη συνέχεια παραιτήθηκε και ο Γενικός Εισαγγελέας απέσυρε την ποινική δίωξη της. Επίσης είχαν διωχθεί πειθαρχικά 2 αστυνομικοί και η υπόθεση και πάλι αποσύρθηκε.

Δειτε Επισης

Όχημα βγήκε εκτός αυτοκινητοδρόμου και κατέληξε σε δέντρο-Δύο τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Εξαφανίστηκε νεαρός από την Αγία Νάπα-Πώς περιγράφεται (pic)
Ενήμερες οι κατοχικές αρχές για τον «Κομμωτή» μέσω δικοινοτικής-Έρευνες το πρωί σε περιοχή της Λευκωσίας
Ιερόσυλοι έκλεψαν σκεύη από εκκλησία-Έκκληση ιερέα για επιστροφή τους
Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου
Συνέλαβαν νεαρό με κάνναβη-Υπό τριήμερη κράτηση
Πέρασαν 72 ώρες, αλλά παραμένει άφαντος ο «Κομμωτής»-Σφίγγει ο κλοιός για την Αστυνομία
Εξαφανίστηκε από το χώρο διαμονής της η 17χρονη Petya
ΒΙΝΤΕΟ: Παρανάλωμα του πυρός όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Καταστράφηκε ολοσχερώς
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Αισθητός σε Λεμεσό και Πάφο