Εικόνα διάλυσης στο λιμάνι Λεμεσού, 5 μέρες πριν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Αφάνταστη ταλαιπωρία υφίστανται από τις αρχές του μήνα, όσοι χρήστες εξυπηρετούνται στο λιμάνι Λεμεσού, καθώς  εκτός λειτουργίας βρίσκονται τέσσερις από τις έξι γερανογέφυρες του λιμανιού. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς, καθώς όπως καταγγέλλουν αναμένουν για ώρες να εξυπηρετηθούν και να μεταφέρουν εμπορεύματα στην ενδοχώρα.

Πριν μία εβδομάδα προχώρησαν στη λήψη αυθόρμητων μέτρων διαμαρτυρίας, όταν λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν με τις γερανογέφυρες, η Αρχή Λιμένων έδινε προτεραιότητα στις εκφορτώσεις πλοίων, παρά στην εξυπηρέτηση των ίδιων που έσπευσαν στο λιμάνι για την παραλαβή και μεταφορά φορτίων. 

Οι μεταφορείς απέκλεισαν με τα οχήματά τους για ώρες την δυτική είσοδο του λιμανιού, μέχρι που ανακοινώθηκε από την Αρχή Λιμένων πρόγραμμα εξυπηρέτησης των ίδιων και των πλοίων. Με την μη λειτουργία άλλων γερανογεφυρών στο λιμάνι, το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε δεν τηρείται, καταγγέλλει η συντεχνία των επηρεαζόμενων μεταφορέων.    

Όπως προειδοποιεί η συντεχνία αν η απαράδεκτη κατάσταση συνεχιστεί αύριο Τρίτη οι μεταφορείς θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό του λιμανιού.   

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων,  δυο γερανογέφυρες  βρίσκονται σε αχρησία και προγραμματίζεται να αποσυναρμολογηθούν και να αποσυρθούν, σε μια γίνονται εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης, ενώ μια άλλη παρουσίασε πρόβλημα και έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμες μόνο δυο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αύριο θα γίνει προσπάθεια επισκευής της γερανογέφυρας που παρουσίασε πρόβλημα.

Δειτε Επισης

Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων-Προνοεί αύξηση 1,5 τοις εκατό
Τελέστηκε η κηδεία του αγνοούμενου Ανδρέα Κκολού-«Γιατί οι αθάνατοι δεν φεύγουν πάντα ζουν»
Ύψιστη προτεραιότητα για την Υπ. Παιδείας η ανάπτυξη παιδιών-«Επιδιώκουμε ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς εμπόδια»
Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Κυριακή-Επιστρέφει το φθινόπωρο από Δευτέρας
Φωνές από ΠΑΣΥΔΥ για τη Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων-«Με τι προσωπικό θα ανοίξει η μονάδα;»
Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»