«Η ώρα» της δίκης της Έφης Ηροδότου – Έρχεται στην Κύπρο με τους γονείς της

Στην Κύπρο αναμένεται να φθάσει η Έφη Ηροδότου η οποία καταζητείτο για χρόνια για να δικαστεί σε σχέση με το θανατηφόρο δυστύχημα που προκάλεσε τον Δεκέμβριο του 2007, έπειτα από το οποίο έχασε την ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου.

Η μέχρι πρότινος Νο1 καταζητούμενη η οποία συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς της, επίσης καταζητούμενοι, αναμένεται να μεταφερθούν αύριο στην Κύπρο από ανακριτές που μετέβησαν στην Ελλάδα για να παραλάβουν τους κατηγορούμενους.

Με την άφιξη της η Έφη Ηροδότου αναμένεται να ταθεί υπό κράτηση και την επόμενη ημέρα να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης της μέχρι την έναρξη της δίκης.

Εναντίον της Έφης Ηροδότου θα απαγγελθούν δύο κατηγορίες, που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωση σε φώτα τροχαίας.

Οι γονείς της, Ηρόδοτος και Ρίτσα Ηροδότου, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες που αφορούν κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, ψευδορκία - δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Υπενθυμίζεται ότι η Έφη Ηροδότου, το 2009, κρίθηκε ένοχη μόνο στην κατηγορία της εγκατάλειψης σκηνής δυστυχήματος, για την οποία το Δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή, αποστέρηση του δικαιώματος κατοχής άδειας οδηγού για περίοδο 2 ετών και €120 έξοδα της διαδικασίας.

Για τις κατηγορίες οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και πρόκληση του δυστυχήματος αθωώθηκε.

Ακολούθως ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε έφεση στο Ανώτατο κατά της αθωωτικής απόφασης όπου κατά τη δίκη διαπιστώθηκαν πλαστογραφήσεις και ψευδομαρτυρίες με σκοπό την αθώωση της κατηγορούμενης. Αποτέλεσμα να συλληφθούν δυο δικηγόροι οποίοι όμως στη συνέχεια αθωώθηκαν καθώς δεν είχαν ανάμιξη και δεν ήταν οι εξ αρχής συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορούμενοι και μια λειτουργός της Νομικής υπηρεσίας η οποία στη συνέχεια παραιτήθηκε και ο Γενικός Εισαγγελέας απέσυρε την ποινική δίωξη της. Επίσης είχαν διωχθεί πειθαρχικά 2 αστυνομικοί και η υπόθεση και πάλι αποσύρθηκε.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό με το σκάνδαλο και το κουκούλωμα της υπόθεσης

Δειτε Επισης

Έκλεισαν δρόμοι στην Έγκωμη για διαχείρηση της διαρροής υγραερίου-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Μένος δείχνουν τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού, φέρει μαχαιριές και στα γεννητικά όργανα-Εξετάσεις για το κίνητρο
Διαρροή υγραερίου σε εστιατόριο στην Έγκωμη-Ένα πρόσωπο βρισκόταν εντός του υποστατικού (pic)
Συνελήφθησαν οι δύο για τη δολοφονία του Αργυρού-Έκαναν προηγουμένως χρήση με το θύμα, μίλησε σε τρίτους ο 52χρονος
Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στο Στρόβολο λόγω των βροχοπτώσεων-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
ΒΙΝΤΕΟ: Άσπρισαν οι δρόμοι από το χαλάζι, κατολισθήσεις και συσσώρευση νερού-Άνοιξαν οι ουρανοί
Σε λαιμό και σώμα τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού-Στο κάδρο δύο πρόσωπα για τη δολοφονία
Ψάχνουν μαρτυρίες για να στήσουν το παζλ του κρίσιμου τραυματισμού του 40χρονου οι Αρχές
Πάνω από δέκα τραύματα από μαχαίρι φέρει ο 45χρονος που βρέθηκε νεκρός-Ψάχνουν το δολοφόνο και τα κίνητρα
Βλέπει δολοφονία πίσω από το θάνατο Ε/κ στη Λεμεσό η Αστυνομία-Ανακρίνεται ένα πρόσωπο