Είκοσι επτά άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα σε 24 ώρες στην πόλη Μπελέμ

Είκοσι επτά ανθρωποκτονίες σε λιγότερες από 24 ώρες: οι αρχές της Βραζιλίας ξεκίνησαν έρευνα για το κύμα βίας που σημειώθηκε στην πόλη Μπελέμ μεταξύ της Παρασκευής και του Σαββάτου μετά τον φόνο ενός αστυνομικού.

«Κάποιοι φόνοι μοιάζουν με εκτελέσεις και ενδέχεται να συνδέονται με τον φόνο του στρατιώτη Ραφαέλ ντα Σίλβα Κόστα το πρωί της 20ης Ιανουαρίου», σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της Πολιτείας Πάρα στη βόρεια Βραζιλία.

Οι ανθρωποκτονίες αυτές σε 16 διαφορετικές συνοικίες της Μπελέμ ξεκίνησαν λίγο μετά τον φόνο του αστυνομικού αυτού, ο οποίος δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που κυνηγούσε υπόπτους, σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de Sao Paulo.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές της Πολιτείας Πάρα επισημαίνεται ότι «δεν θα γίνει ανεκτή» μια κατάσταση όπως αυτή της Παρασκευής και υπογραμμίζεται ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Βραζιλιάνικο Φόρουμ για τη Δημόσια Ασφάλεια, από το 2011 ως το 2015 η βία στη χώρα προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων ανθρώπων απ’ ό,τι η κρίση στη Συρία, με 278.839 δολοφονίες σε διάστημα τεσσάρων ετών, έναντι 256.124 θανάτων στη Συρία την ίδια περίοδο.

Εξάλλου το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατήγγειλε την αύξηση των εξωδικαστικών εκτελέσεων από την πλευρά της αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας.

Δειτε Επισης

Απάτη €700 εκατ. μέσω Πειραιά αποκάλυψε η επιχείρηση «CALYPSO»
Συναγερμός για ακραία ζέστη στην Ευρώπη-Τι είναι ο θερμικός θόλος
Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Κάλεσμα Τραμπ σε Χαμάς να συμφωνήσει σε 60ήμερη εκεχειρία
Αντίδραση τουρκικής Κυβέρνησης μετά τη δήλωση Οζέλ πως ο Ερντογάν «είναι ηγέτης της χούντας»
Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ προκάλεσαν βαριά ζημιά στην πυρηνική εγκατάσταση του Φορντό
Τα γυρίζει ο Μασκ και επαινεί τον Τραμπ-«Έχει επιλύσει πολλές σοβαρές συγκρούσεις ανά τον κόσμο»
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο δίμηνης εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο Τραμπ στη Γάζα-Τα σημεία τριβής
Politico: Αναστολή αποστολής πυραύλων από ΗΠΑ προς Ουκρανία λόγω συρρίκνωσης αποθεμάτων
Ένας νεκρός σε επιδρομές της Ρωσίας με drones στο Χάρκοβο
Το Ιράν εξετάζει ενδεχόμενο προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών από την Κίνα