ΗΠΑ: Η νέα εποχή ξεκίνησε με το συμβολικό "«My Way» του Σινάτρα"

Το πασίγνωστο και συμβολικό τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα «My Way» επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για να χορέψει μαζί με την σύζυγό του, Μελάνια, για πρώτη φορά ως προεδρικό ζεύγος. «Τα κατάφερα με τον δικό μου τρόπο και όπως εγώ ήθελα» είναι το μήνυμα που έστειλε εμμέσως ο Τραμπ σε όλο τον πλανήτη, δείχνοντας κιόλας ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη διχαστική ρητορική του.

Τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της ορκωμοσίας Τραμπ (pics)

Στη διάρκεια του καθιερωμένου Liberty Ball, δηλαδή της Χοροεσπερίδας για την Ελευθερία και αφού ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος της τελετής ανάληψης καθηκόντων Προέδρου των ΗΠΑ, ο Τραμπ επαναλάμβανε τη διάσημη φράση του Σινάτρα καθώς λικνιζόταν με ύφος θριαμβευτή στο ρυθμό του «My Way» και πάντα με το δεξί του χέρι να αγκαλιάζει σφιχτά τη Μελάνια από τη μέση της. 

Με το που έκατσε στην καρέκλα ο Τραμπ, παρελθόν TTP και Obamacare

Ενώ το ζεύγος Ντόναλντ και Μελάνιας Τραμπ παρέστη στην επόμενη χοροεσπερίδα, αυτή των Ενόπλων Δυνάμεων, από την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου διαγράφηκαν τα κύρια επιτεύγματα της προεδρίας Ομπάμα και εξαφανίστηκαν οι αναφορές στα δικαιώματα επιμέρους κοινοτήτων όπως οι ομοφυλόφυλοι. Η έμφαση πλέον δίνεται εξ ολοκλήρου στις προτεραιότητες που έχει θέσει ο Ντόναλντ Τραμπ. 

«Εμείς, οι πολίτες της Αμερικής ενώνουμε πλέον τις δυνάμεις μας σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια να ξαναχτίσουμε από την αρχή την χώρα μας και να την κάνουμε ξανά σπουδαία για όλους τους πολίτες. Μαζί θα καθορίσουμε την πορεία της Αμερικής και όλου του κόσμου, για τα επόμενα χρόνια». Μέχρι τώρα μια μικρή ομάδα στην Ουάσινγκτον έβγαινε κερδισμένη «εις βάρος του λαού» είπε ο Τραμπ. «Το σύστημα προστάτευε τον εαυτό του αλλά όχι τους πολίτες της χώρας μας. Οι νίκες τους δεν ήταν οι δικές σας νίκες. Οι θρίαμβοί τους δεν ήταν δικοί σας θρίαμβοι. Ενώ εκείνοι γιόρταζαν στη πρωτεύουσα του έθνους μας, οι φτωχές οικογένειες της Αμερικής δεν μπορούσαν να το κάνουν. Όλα αυτά αλλάζουν από αυτή κιόλας τη στιγμή. Επειδή αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή. Ανήκει σ' εσάς. Αυτή είναι η δική σας μέρα, η δική σας γιορτή και οι ΗΠΑ είναι πλέον η δική σας χώρα». Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Τραμπ σκιαγράφησε μια «εικόνα χάους» για τη σημερινή Αμερική. «Το έγκλημα, οι συμμορίες και τα ναρκωτικά έχουν κλέψει τόσες πολλές ζωές. Αυτό το μακελειό σταματά εδώ και τώρα», σημείωσε. «Από εδώ και στο εξής, η Αμερική θα έχει προτεραιότητα» τόνισε ο νέος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία της κυβέρνησής του θα φέρει μεγάλη ευημερία στη χώρα. «Θα πολεμήσω για εσάς με όλες μου τις δυνάμεις και δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ. Η Αμερική θα αρχίσει ξανά να κερδίζει. Θα επανακτήσουμε τις δουλειές, τα σύνορά μας, τον πλούτο μας και τα όνειρά μας», υπογράμμισε, εξηγώντας πως αυτό θα το πετύχει με δύο απλούς κανόνες: «Αγόραζε αμερικάνικα προϊόντα» και «Προσλάμβανε Αμερικάνους».

Ντόναλντ Τραμπ - Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική του ο Τραμπ δεσμεύτηκε επίσης ότι «θα ενισχύσει τις παλιές συμμαχίες και θα συνάψει καινούριες». Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι επί χρόνια οι ΗΠΑ «επιχορηγούσαν τους στρατούς άλλων χωρών», χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιες χώρες αναφερόταν. Οι ΗΠΑ θα «λάμψουν» δίνοντας το παράδειγμα που θα θέλουν να ακολουθήσουν όλοι. Στη συνέχεια, υποσχέθηκε για μία ακόμη φορά να εξαλείψει την «ακραία ισλαμική τρομοκρατία» από προσώπου Γης, πλέκοντας το εγκώμιο του πατριωτισμού. «Θα ανακαλύψουμε εκ νέου την αφοσίωση που πρέπει να τρέφουμε ο ένας για τον άλλο. Όταν ανοίγεις την καρδιά σου στον πατριωτισμό δεν υπάρχει πια χώρος για προκαταλήψεις. Η Βίβλος αναφέρει πόσο όμορφη είναι η ζωή όταν οι άνθρωποι ζουν ενωμένοι», ανέφερε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος. «Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος. Είμαστε προστατευμένοι και θα είμαστε πάντα προστατευμένοι από την αστυνομία και τον στρατό και, το πιο σημαντικό, θα μας προστατέψει ο Θεός». «Τέρμα πια τα κούφια λόγια, τώρα σειρά έχουν οι πράξεις», τόνισε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας «Δεν θα αποτύχουμε. Η χώρα μας θα ακμάσει ξανά».

 

Δειτε Επισης

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από ελεγχόμενους από Ρωσία
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του στην Κρήτη-«Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή