Ένταση έξω από τη Βουλή-Πορτοκάλια και φωτοβολίδες από τους μαθητές

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη  παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας μαθητών η οποία πραγματοποιείται υπό τον κλοιό ισχυρής αστυνομικής δύναμης. 
 
Οι μαθητές, κατήλθαν στη διαμαρτυρία φορτωμένοι με φωτοβολίδες, πορτοκάλια και διάφορα άλλα αντικείμενα τα οποία άρχισαν να πετάνε προς το μέρος των αστυνομικών που βρίσκονται παρατεταγμένοι μπροστά από τα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί.
 
Εκατοντάδες μαθητές, αψηφώντας την χθεσινή προειδοποίηση του Υπουργού Παιδείας ότι  οι απουσίες των μαθητών από μαθήματα, για διαμαρτυρίες που οργανώνονται από τις οργανώσεις των μαθητών, ΕΣΕΜ ή ΠΣΕΜ, είναι αδικαιολόγητες, βρέθηκαν έξω από τη βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τους νέους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων, ανάμεσά τους οι εξετάσεις κάθε τέλος τετραμήνου και η επαναφορά της μαθητικής στολής.
 
 
 
 Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ υποστηρίζει ότι οι κανονισμοί αυτοί θα πάρουν χρόνια πίσω το δημόσιο σχολείο, ανατρέποντας τις όποιες προσπάθειες προηγούμενων χρόνων για πραγματική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “το μαθητικό κίνημα το τελευταίο διάστημα έδειξε την ωριμότητα του και την πρόθεση του για διάλογο. Από την άλλη δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση. Αφού μας φιμώνει η πολιτεία, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να αντιδράσουμε πιο δυναμικά”.
 
 
Ενας φωτογράφος τραυματίστηκε ελαφρά στον αγκώνα, ενώ ακούστηκαν και φραστικές επιθέσεις από κάποιους μαθητές εναντίον αστυνομικών, που έχουν παραταχθεί.

Μεταξύ άλλων, φωνάζουν συνθήματα, όπως “δεν θα περάσει, όχι άλλες εξετάσεις, όχι άλλα πειράματα με την παιδεία, όχι σχολείο για τους λίγους και εκλεκτούς”.

Εχουν φέρει επίσης ξύλινους σταυρούς, από αυτούς που τοποθετούνται στους τάφους στα νεκροταφεία, όπου ανέγραψαν δημόσιο σχολείο.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη του 58χρονου Αντρέα Ιακώβου από την οικία του στη Λακατάμια (pic)
Ψάχνει και τρίτο πρόσωπο για την συμπλοκή και εντοπισμό όπλου στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Χειροπέδες και σε 19χρονο για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Είχε ανακοπεί για έλεγχο και πιάστηκε με κουζινομάχαιρο ο 34χρονος που έκρυβε όπλο σε βαρέλι
Προφυλακίστηκε η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο-Υπό ψυχιατρική παρακολούθηση
Έφεση Εισαγγελέα για την απόφαση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Πυρκαγιά κοντά σε κατοικίες στη Λεμεσό-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Οι αντιφατικές διατάξεις και η παραβίαση του Συντάγματος οι λόγοι αναπομπής του νόμου για Δικαστήρια
Καταζητούνται δύο πρόσωπα για τη συμπλοκή και τον εντοπισμό όπλων στη Λευκωσία (pic)