Ισπανία: Συνελήφθη Ρώσος ύποπτος για κλοπή από τραπεζικούς λογαριασμούς

Στη σύλληψη 32χρονου Ρώσου, προγραμματιστή υπολογιστών, προχώρησε η Ισπανία στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, ο οποίος φέρεται να έχει σχεδιάσει και χρησιμοποιήσει λογισμικό για να κλέψει στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, από τράπεζες και ιδιώτες, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ισπανική αστυνομία.

Εργαζόμενος με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI), ο 32χρονος, με το όνομα Lisov, συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία στις 13 Ιανουαρίου, καθώς περίμενε να πάρει την πτήση του προς άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι ύποπτος ως αρχηγός ενός δικτύου οικονομικής απάτης, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωση της.

Ο Lisov καταζητείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο διεθνούς εντάλματος σύλληψης και τελούσε υπό παρακολούθηση από τις αρχές για αρκετές ημέρες στη βόρειοανατολική περιοχή της Καταλονίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αστυνομία δεν έδωσε το όνομα του.

Ο Lisov βρισκόταν υπό παρακολούθηση για δύο χρόνια από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανάπτυξη και χρήση του "NeverQuest," ενός ιού υπολογιστών που εξαπλώνεται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της μεταφοράς αρχείων, που έχει οδηγήσει στην απώλεια εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Έρευνα στους σέρβερς που χειριζόταν ο Lisov στη Γαλλία και στη Γερμανία αποκάλυψε βάσεις δεδομένων με καταλόγους των στοιχείων που έχουν κλαπεί από τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων των λογαριασμών.
 
Ένας από τους σέρβερς διαθέτει αρχεία με εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και ερωτήσεις ασφαλείας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Ρώσος κρατείται στην Καταλονία πριν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας αποφασίσει αν θα τον εκδώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Πέραν του ενός εκατομμυρίου γεύματα στη Γάζα από WCK την περασμένη βδομάδα
Η Μόσχα μιλά για «de facto» εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο με την Ουκρανία-Προειδοποιεί το Λονδίνο
Νέο πρόστιμο $1.000 στον Τραμπ για περιφρόνηση του Δικαστηρίου-«Την επόμενη φορά θα πας φυλακή»
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ
Το Κολούμπια ακυρώνει τη μεγαλοπρεπή τελετή απονομής πτυχίων λόγω των καταλήψεων για τη Γάζα
Ουκρανοί στο εξωτερικό κατακεραυνώνουν τον Ζελένσκι-«Δεν τον εμπιστευόμαστε»
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Τραγωδία στην Τουρκία... Οκτώ νεκροί από σύγκρουση μπετονιέρας με μικρό λεωφορείο